Újra támad a koronavírus? – Aggasztó adatok

Ebben évben tényszerűén kissé “fellélegezhettünk”, úgy a szó valós, mint átvitt értelmébe, hiszen komoly mértékben visszahúzódott a koronavírus-járvány és ezzel egy időben  könnyebb lefolyásúvá is vált.

Ok és okozat

A világ átoltottsága következtében a virus hiába mutálódik, egyre gyengébb lesz. Most már ott tartunk, hogy általában, egy erősebb influenza tüneteit produkálja, és orvosi segítséggel ugyan de szinte mindenki az otthonában vészelheti át, ha már nem sikerült megúsznia a betegséget.

Elsőként az egészségügyi dolgozók kérhetik az új típusú és már Magyaroroszágon is elérhető vakcinát.

Rossz hír is érkezett

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK): enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlagot tekintve enyhe emelkedést mutat. A vizsgált mintavételi helyek közül emelkedő tendencia a Budapest Déli és Központi Szennyvíztisztító Telep mintájában, valamint Békéscsabán, Debrecenben és Zalaegerszegen figyelhető meg, míg csökkenés Kecskeméten, Szekszárdon és Veszprémben észlelhető. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 3 mintavételi helyen a mérsékelt, míg 19 városban az emelkedett tartományba esik.- figyelmeztet a kormány hivatalos oldala.

(V.K. koronavírus archívum!)

 

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Pin It on Pinterest