Sorting by

×

Újra támad a koronavírus, messze még a győzelmünk

A háborús tudósítások világszerte háttérbe szorították a koronavírus világjárvány híreit, Egyre nyilvánvalóbb azonban, hogy a járvány továbbra sem vonul vissza, ebben a háborúban sincs közel még a győzelem. 

Lakat alatt Sanghajt

A metropolist hétfőtől két szakaszban lezárják, és felfüggesztik a tömegközlekedést a koronavírus-fertőzöttek kiszűrése érdekében, miután az esetek száma a járvány kezdete óta a legmagasabbra emelkedett a kínai városban – közölték a helyi hatóságok vasárnap este.

Hétfőtől a város keleti felében található lakónegyedeket zárták le öt napra, és megkezdték az ott lakók tesztelését. A város nyugati felét péntektől kezdve érintik majd hasonló intézkedések. Az ötnapos lezárás idejére az érintett területeken élők nem hagyhatják el otthonukat, a szükséges használati cikkeket és élelmiszereket pedig kizárólag házhoz szállítás útján szerezhetik be.

Csak a futárok….

A kiszállításokat kontaktmentes módon oldják meg: a futárok nem léphetnek be a lakónegyedek területére, a címzetteknek a járványügyi dolgozók viszik el a lakás bejárati ajtajához az érkezett csomagot.
Az éppen lezárt városrészben található cégeket arra szólítottak fel, hogy vagy folytassák a tevékenységüket átmenetileg zárt rendszerben – ilyen esetekben a dolgozók nem hagyhatják el a munkavégzés területét, és nem érintkezhetnek a munkatársaikon kívül mással -, vagy oldják meg, hogy a dolgozóik otthonról lássák el a munkájukat. Ez alól a korlátozás alól kivételt élveznek a szükségesnek ítélt szolgáltatásokat biztosító vállalatok, például a futárcégek és az élelmiszer-szolgáltatók.
Március 1. és 26. között Sanghajban 12 513 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. A csaknem 25 millió lakosú városban vasárnap 50 Covid-megbetegedést és 3450 tünetmentes fertőzöttet regisztráltak, ami a legnagyobb napi esetszám volt a járvány kezdete óta.
Sanghaj a megbetegedések és a tünetmentes fertőzöttek összesített napi adatát tekintve megelőzte a kínai szárazföldön jelenleg végigsöprő járványhullámban eddig legsúlyosabban érintett, északkelet-kínai Csilin tartományt. Vasárnap Csilinből 1086 újabb megbetegedést és 907 panaszmentes fertőzöttet jelentettek. A március eleje óta kialakult járványhullámot a koronavírus omikron BA.2 altípusának terjedése okozza, ezt a variánst az Egészségügyi Világszervezet (WHO) rendkívül fertőzőnek nevezte.

Minden a koronavírusról!

koronavírus,

átver

Egy hozzászólás itt: “Újra támad a koronavírus, messze még a győzelmünk

  • 2022.03.28 - 09:58
    Közvetlen hivatkozás

    Én még mindig maszkot hordok buszon, üzletben, stb. Ha kérdezik, miért, a kérdező személyétől függően válaszolok. Ha agresszív az illető, azt felelem, mert tüsszögök, akkor gyorsan eltávolodik, ha csak érdeklődő, azt válaszolom: a vírus még itt van, naponta több ezer fertőzöttet találnak, naponta van halott. Ha a kérdező nem látszik veszélyesnek, de tenyérbe mászó a pofája, rávágom: mert okos vagyok!:) A lényeg, hogy sosem hazudok, csak az igazság más szeletét tálalom fel.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.