(Újra)Kezdődik? Újabb hely, ahol kötelező Magyarországon a maszkviselés! – No para, nem a vadászati kiállítás az!

A virológusok ajánlása alapján, no meg józan ésszel végi gondolva, egyre többen veszik fel újra a maszkot, ha zárt térbe mennek. Hiába a kormány-kommunikáció arról, hogy minden rendben és urai a helyzetnek, jöhetnek a gigarendezvények, akik biztosra akarnak menni -és ki ne akarna, hiszen az életéről van szó- nem Orbán Viktornak hisznek, hanem a hozzáértőknek.

Ahol nem bízzák a véletlenre….

Kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése szeptember 22-étől, szerdától a Debreceni Egyetem valamennyi dolgozójának és hallgatójának munkaidőben és tanítási időben

– közölte az MTI az intézmény sajtóirodájának jelentése alapján.

Az idézett rektori körlevél szerint e kötelezettség alól a védettségi igazolvány sem mentesít, tekintve, hogy a Covid-19 járvány mellett egyre jobban terjednek az adenovírus, a parainfluenza és a rhinovírus okozta megbetegedések is.

Az oktatók ugyanakkor mentesülnek a maszkviselési kötelezettség alól, ha a hallgatóktól legalább három méter távolság tartható.

Az egyetemi rendezvények, sportesemények a kormányzati intézkedések alapján továbbra is védettségi igazolvánnyal látogathatók, de a sportolás és az étkezés időtartamára a maszk viselése mellőzhető.

– írták.

Nem egyedi az eset…

Hetek óta több szakértő arról beszél, hogy a járvány újbóli felfutása miatt vissza kellene hozni a maszkviselési kötelezettséget legalább az oktatási intézményekben. A téma megosztja az országot, Pécsett azonban meghozták a döntést.

A Pécsi Tudományegyetemen hétfőtől bizonyos helyeken kötelező lesz az orvosi maszk használata.

Tekintettel a koronavírus hazánkban is megjelent delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, a PTE Operatív Stábja a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében a maszkhasználat szabályait 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig új szabályokat határoz meg

– írták közleményükben.

Kunetz doktor szerint

“Most már szinte minden szakértő azt mondja, hogy zárt térben, legalább zsúfolt zárt térben maszkot kellene hordani. Így érthetetlen, hogy a Főpolgármester ezt miért nem rendeli el a BKK járatain.

Az sajnos tudjuk, hogy ezt a Kormány miért nem teszi meg.

De ez a mentalitás elfogadhatatlan egy miniszterelnök jelölt esetében.”

Ezzel szemben a felelős kormány….

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

(Újra)Kezdődik? Újabb hely, ahol kötelező Magyarországon a maszkviselés! - No para, nem a vadászati kiállítás az!

One thought on “(Újra)Kezdődik? Újabb hely, ahol kötelező Magyarországon a maszkviselés! – No para, nem a vadászati kiállítás az!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.