2019.04.24. Névnap: György

Újranyit Budapest ikonikus szórakozóhelye, a Metro Klub 0 34

metro

Metro Club Theatre néven nyitott meg újra Budapest legendás szórakozóhelye a Metro Klub, amely az 1960-as években a Magyar Beat fellegváraként vált ismertté.

“Megtelt!”

A kettes metró építőmunkásainak szánt szórakozóhely hamar kinőtte a kereteket és nem volt olyan hétvége, amikor a megtelt feliratot ne kellett volna kitenni az ajtajára. Február 8-án pénteken Revolution és DJ Nash gondoskodik róla, hogy az újranyitás emlékezetes maradjon.

Fergeteges bulival tér vissza ezen a héten Budapest ikonikus szórakozóhelye, a Metro Klub a VII. kerületi Dohány utcában.


A Metro Klub épülete 1908-ban nyílt meg Európa egyik legnagyobb gyerekjáték-áruházként,

majd csak közel fél évszázaddal később alakult át szórakozóhellyé. A kettes metrónak eredetileg 1953-ra kellett volna elkészülnie, de az építkezést le kellett állítani. A munkálatokat 1963 novemberében kezdték újra, és a határozat értelmében tíz év állt rendelkezésre a befejezésig.

Az építőmunkásoknak szerettek volna egy szórakoztatóközpontot létesíteni. Így költözött ide a Metro Klub, amely hamar kinőtte magát és hétről hétre telt házas rendezvényeknek adott otthont. Sok minden változott, egyvalami volt állandó, a Sztevanovity testvérek vezette házi zenekar, a Zenith együttes, amely 1961-től fel is vette a klub nevét. Dusán akkoriban még 18 éves sem volt, csak külön engedéllyel zenélhetett az éjfélig nyitva tartó szórakozóhelyen.

A hetvenes évek elején a Metro együttes és klub is megszűnt. Az épület egy ideig rendezvényteremként üzemelt, a rendszerváltás környékén butikok költöztek ide, jelenleg egy hostel és a Roham Bár működik itt.


Bulira fel!

A szórakozóhelyen mostantól minden pénteken és szombaton a luxus varázsával átitatott környezetben, nyugati színvonalú hang- és fénytechnikával, kifogástalan kiszolgálással, mennyei italokkal, igazi ínyenc bistro food falatokkal, hatalmas tánctérrel és az ország legjobb lemezlovasaival várják a vendégeket.

Bár a klub néhány próba alkalommal már kinyitott az utóbbi időben, a hivatalos megnyitót most pénteken rendezik. A bulin Revolution és DJ Nash garantálja a pazar hangulatot, a New Dance World Hiphop Dance School felejthetetlen produkcióval készül, a Beatricks Fashion jóvoltából pedig fürdőruha és fehérnemű bemutatót is tartanak majd az est folyamán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 3 =

Legfrissebb cikkeink

mindenkinek-sajatjat-dieta

Jó alak: tükrözi az erőfeszítést, az akarat erőt, a kitartást és azt a tényt hogy a szervezeted helyesen működik. Természetesen …

Deutsch

Deutsch Tamás a vetésforgóban kedden hirdetett Fidesz-igét a HírTV-ben. Jean-Claude Juncker volt a céltáblája közepén, aki elkövette azt az “arcátlanságot”, …

Figyelem!

Egy autó szalagkorlátnak ütközött Újbudán, ez meglehetősen növeli a dugók kialakulásának esélyét. Kerüljön ha teheti Eddig tisztázatlan körülmények között egy …

figyelo

Emlékeznek még arra a paláverre, amit Ujhelyi képviselő “kacsalábon forgó palotája” körül csapott a kormánysajtó? Kicsit ugyan elszámították magukat, mert …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: Újranyit Budapest ikonikus szórakozóhelye, a Metro Klub!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/ujranyit-budapest-ikonikus-szorakozohelye-a-metro-klub/