Metro Club Theatre néven nyitott meg újra Budapest legendás szórakozóhelye a Metro Klub, amely az 1960-as években a Magyar Beat fellegváraként vált ismertté.


“Megtelt!”

A kettes metró építőmunkásainak szánt szórakozóhely hamar kinőtte a kereteket és nem volt olyan hétvége, amikor a megtelt feliratot ne kellett volna kitenni az ajtajára. Február 8-án pénteken Revolution és DJ Nash gondoskodik róla, hogy az újranyitás emlékezetes maradjon.

Fergeteges bulival tér vissza ezen a héten Budapest ikonikus szórakozóhelye, a Metro Klub a VII. kerületi Dohány utcában.

A Metro Klub épülete 1908-ban nyílt meg Európa egyik legnagyobb gyerekjáték-áruházként,

majd csak közel fél évszázaddal később alakult át szórakozóhellyé. A kettes metrónak eredetileg 1953-ra kellett volna elkészülnie, de az építkezést le kellett állítani. A munkálatokat 1963 novemberében kezdték újra, és a határozat értelmében tíz év állt rendelkezésre a befejezésig.

Az építőmunkásoknak szerettek volna egy szórakoztatóközpontot létesíteni. Így költözött ide a Metro Klub, amely hamar kinőtte magát és hétről hétre telt házas rendezvényeknek adott otthont. Sok minden változott, egyvalami volt állandó, a Sztevanovity testvérek vezette házi zenekar, a Zenith együttes, amely 1961-től fel is vette a klub nevét. Dusán akkoriban még 18 éves sem volt, csak külön engedéllyel zenélhetett az éjfélig nyitva tartó szórakozóhelyen.

A hetvenes évek elején a Metro együttes és klub is megszűnt. Az épület egy ideig rendezvényteremként üzemelt, a rendszerváltás környékén butikok költöztek ide, jelenleg egy hostel és a Roham Bár működik itt.

Bulira fel!

A szórakozóhelyen mostantól minden pénteken és szombaton a luxus varázsával átitatott környezetben, nyugati színvonalú hang- és fénytechnikával, kifogástalan kiszolgálással, mennyei italokkal, igazi ínyenc bistro food falatokkal, hatalmas tánctérrel és az ország legjobb lemezlovasaival várják a vendégeket.

Bár a klub néhány próba alkalommal már kinyitott az utóbbi időben, a hivatalos megnyitót most pénteken rendezik. A bulin Revolution és DJ Nash garantálja a pazar hangulatot, a New Dance World Hiphop Dance School felejthetetlen produkcióval készül, a Beatricks Fashion jóvoltából pedig fürdőruha és fehérnemű bemutatót is tartanak majd az est folyamán.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét