Arkagyij Babcsenko felkelt és jár! – az ukrán titokszolgák betartottak orosz kollégáiknak

Krimibe illő fordulat szemtanúja lehetett a világ, életre kelt a hidegháború. Az ukrán titkosszolgálat kijátszotta orosz kollégáit és megrendezték a hírek szerint életveszélyben lévő orosz újságíró Arkagyij Babcsenko halálát. Miután a világ meghökkenve konstatálta a tényt, láss csodát! A halott felkelt és járt.

Most, hogy feltámadt, megmenekült?

Petro Porosenko ukrán elnök találkozott szerda este Kijevben Arkagyij Babcsenko orosz állampolgárságú újságíróval, akinek az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai megrendezték a halálát, mert olyan információk birtokába jutottak, amelyek arra utaltak, hogy az orosz titkosszolgálatok az életére törnek.

A találkozón – amelyről az államfő videofelvételt is közzétett Facebook-oldalán – jelen volt Vaszil Hricak, az SZBU vezetője és Jurij Lucenko ukrán főügyész is.

“Ma emberek milliói ünneplik Arkagyij Babcsenko harmadik születésnapját, egyben Ukrajna születésnapját, egy nemzetét, amely rendkívül sikeres vizsgát tett államiságból”

– írta Facebook-bejegyzésében az elnök. Közölte, hogy a különleges műveletről – vagyis az újságíró halálának megrendezéséről – ő tudott, de senki más nem az elnöki hivatalban.

Az újságíró elleni, Oroszország területéről szervezett támadás az ukrajnai helyzet destabilizálására, a vezetés alkalmatlanságának bizonyítására irányult, és határozottan az volt a terv, hogy

“megöljék azokat, akiktől Oroszország a legjobban fél”.

Porosenko már korábban elrendelte, hogy Babcsenko és családja kapjon 24 órás védelmet. Döntését azzal indokolta, hogy szerinte

“nem valószínű, hogy Moszkva lecsillapodik”.

Az ukrán elnök visszavonta az állampolgársági törvény módosítási javaslatát

Magyar közszolgák ukrán magánszemélyek szolgálatában?

Ukrán nyugdíj újratöltve! 2016-ban 13.400.000.000 forintot fizettünk ki a magyarországi nyugdíjasok pénzéből

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük