Városi kurír
A napi fontos.

Ukrán nyugdíj újratöltve! 2016-ban 13.400.000.000 forintot fizettünk ki a magyarországi nyugdíjasok pénzéből

9 75

Rétvéri Bence EMMI államtitkár röviden elintézte az ukrán nyugdíj – ügyében hozzá érkező kérdések megválaszolását. Ahogy manapság szokás “elmútnyolcévezett” – ami mára az ő regnálásukat jelenti, úgyhogy szóhasználatot kellene váltani! – komcsizott és lényegében azt mondta, hogy: ha nem tetszik, be lehet kapni!
[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4668″]

Emberek! a Ti pénzeteket szórják!

Korózs Lajos közösségi oldalán hozta nyilvánosságra csörtéjét a kereszténydemokraták – tudják, a lekvárkedvelők – prominensével:

UKRÁN NYUGDÍJ ÚJRATÖLTVE!

[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4668″]
Megkérdeztem az EMMI minisztert az un. ukrán nyugdíj ügyében. Többek között, ezt firtattam:

  • 1. 2010 óta – évenkénti bontásban – mennyi nyugdíjmegállapító határozat született a fenti egyezmény alkalmazásával?
  • 2. Pontosan mennyi nyugdíjat fizetett ki a magyar állam az egyezmény alapján 2010 óta, az egyes években?
  • 3. Milyen lépések történtek az utóbbi években egy új, arányos teherviselés elvére épülő kétoldalú szociális biztonsági egyezmény kialakítása érdekében?
  • 4. Mi az oka annak, hogy nincsen „akarategység” a felek között?

Indokolásként megírtam:

Robbanásszerűen megnőtt az egyébként pusztuló falvak népessége az ukrán határnál, ennek oka feltehetően az, hogy egy, a hatvanas években született korábbi magyar-szovjet egyezmény alapján, a mai napig nyugellátásra jogosultak a magyar államtól, ha állandó lakóhelyük Magyarország területén van. Már többször rákérdeztünk ezzel kapcsolatosan a tárcánál, hogy mit tesznek a visszaélésszerű joggyakorlás megakadályozására.

Elismerték, hogy voltak ilyen esetek, amelyeket különböző ellenőrzések során találtak. Tukacs István képviselő társamnak a közelmúltban ezt válaszolta Rétvári úr:

„Az a magyar kormánynak is a szándéka, hogy újratárgyalja ezt az egyezményt, csak a folyamatosan változó ukrajnai politikai viszonyok közepette nyilván ez nehéz. Ehhez az ukrán fél partnersége is kell, hogy közös akarategységgel tudjuk ez t megváltoztatni”.

Miután fél oldalon keresztül mocskolódott Rétvári érdemben ezt válaszolta:

„Az egyezményre vonatkozóan pedig csak megerősíteni tudom az Ön által is hivatkozott korábbi válaszomat, miszerint a Kormány törekszik arra, hogy az Ön jogelőd pártjának diktatúrája idején született egyezményt egy modern, a nemzetközi jog szabályainak megfelelő egyezménnyel váltsa fel”.

Csak megjegyzem, hogy az új egyezmény teljes dokumentációja a birtokomban van s azt aláírásra ott hagytuk Navracsics miniszter úr asztalán a 2010-es kormányváltáskor.

Érti ugye mindenki! Azt hogy kinek, mikor, mennyit adott az Orbán kormány, arra egy szót nem válaszolt! Persze, azt tudjuk, hogy tavalyelőtt (2016-ban) is 13400000000 forintot fizettünk ki a magyarországi nyugdíjasok pénzéből s ez az összeg csak növekedhetett azóta! 
Az államtitkári válasz és mentalitás felháborító!”

[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4668″]

300 ezer forintos nyugdíj és magyar állampolgárság az ukránoknak, ha a Fideszre szavaznak

„Eltapsolták” hárommillió magánnyugdíj-pénztári tag vagyonát.

 

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ