Uma Thurman elárulta, hogyan mászott rá Weinstein

A Harvey Weinsteint menő producerré tevő színésznő eddig hallgatott. Amit most elmesélt, az Quentin Tarantinóra nézve legalább annyira terhelő: a rendező fojtogatta és leköpte a Kill Bill forgatásán.

A Harvey Weinstein-botrány kitörése óta rengeteg kritika érte Uma Thurman színésznőt amiatt, hogy semmit sem mond az ügyről. Köztudott ugyanis, hogy Thurman milyen szoros kapcsolatban állt a producerrel évtizedek óta. Thurman volt a főszereplője a Quentin Tarantino által rendezett 1994-es Ponyvaregénynek és a 2003-2004-es Kill Bill-filmeknek, amik Weinsteint híres, gazdag, majd kultikus producerré tették.

A New York Times újságírójának most végre megnyíló Thurman először arról beszélt, hogy milyen borzalmas érzés elképzelnie, hogy Weinstein részben azért tudott megtámadni annyi gyanútlan nőt, mert ő – mármint Thurman – csendben maradt, miután először megtámadta.

Weinsteinnel és akkori feleségével a Pulp Fiction bemutatása után ismerkedett meg személyesen is. Mielőtt a férfi először rányomult volna, szoros szakmai kapcsolat alakult ki közöttük: rengeteget beszélgettek forgatókönyvekről, miközben Weinstein gyakran magasztalta Thurman színészi képességeit, és remek érzékkel javasolt neki hozzáillő rendezőket és filmeket. „Talán ezért sem vettem észre a figyelmeztető jeleket” – jegyezte meg a színésznő.

Az első igazán durva támadás a férfi londoni hotelszobájában, a Savoyban történt. Thurman szerint Weinstein hirtelen lenyomta, megpróbált rámászni, miközben igyekezett előkotorni a péniszét. De nem vetette be minden erejét, és végül nem kényszerítette konkrét aktusra, így Thurman „egy tekergőzve menekülő állat, mondjuk gyík módjára” ki tudott keveredni a helyzetből.

A történtek után a színésznő arra figyelmeztette a producert, hogy ha másokkal is azt műveli, amit ővele, akkor vége lesz a karrierjének, a hírnevének és a családjának is. Weinstein pedig megfenyegette, hogy ha beszél az esetről, kisiklatja a karrierjét.

Thurman azt mondja, innentől – bár a munkakapcsolatuk megmaradt – az ellenségének tekintette Weinsteint, akivel csak ellenőrzött körülmények között volt hajlandó találkozni.

A Kill Bill kilenc hónapos forgatásának legvégén forgatták le a híres jelenetet, ahol Thurman karaktere egy kék kabrióban elindul, hogy megölje Billt. Az átbuherált kellékautó nem működött megbízhatóan, Thurman – aki hiába kérte, hogy inkább kaszkadőr vezesse – egy fának csapódott vele, és súlyosan megsérült. Mikor kijött a kórházból, durván összeveszett Tarantinóval, akit azzal vádolt meg, hogy meg akarta ölni.

A színésznő még azt is felidézte, hogy a forgatás közben Tarantino két esetben is személyesen kínozta meg őt. Egy jelenetben, ahol a sztori szerint Michael Madsen köpött az arcába, igazából Tarantino köpte le. Egy másikban pedig, amikor elvileg Gogo fojtogatta volna egy lánccal, a rendező saját kezűleg húzta meg a láncot.

(Forrás: 444)

Kapcsolódó:

A molesztálási ügy kicsit másként

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük