Ungár Péter ember(képviselő) kísérlete a parlamentben

Ungár Péter érdekes képviselő-kísérletet eszelt ki és Mátrai Márta fideszes képviselő egy évekkel korábban írt törvényjavaslatát nyújtotta be, hátha az megfelel a kényes ízlésnek – derül ki az LMP-s képviselő nyílt leveléből.

„Tisztelt Mátrai Márta, kedves Képviselőtársam!

Magyarországon ma jelenleg a súlyosan beteg, fogyatékossággal élő, magáról gondoskodni nem tudó családtagok otthonápolása egyenes út az elszegényedéshez és a leszakadáshoz, nemcsak az ápolt, hanem az egész család számára is. Hatalmas előrelépés, hogy a kormány a gyermeküket otthonápolók számára új ellátási formát hozott létre, az otthonápolási díjat.

Akik azonban nem gyermeküket, hanem más hozzátartozójukat látják el otthon, azok továbbra is a differenciált ápolási díjat igényelhetik. Ennek összegét ugyan csekély mértékben emelte a kormány, és a következő három évben is évente 5 százalékkal emeli majd, de ez még mindig nagyon kevés ahhoz, hogy az állandó nélkülözést és elszegényedést megállítsa az érintett családokban.

2004-ben a Fidesz képviselőjeként Ön benyújtott egy határozati javaslatot

az otthonápolásért járó minimálbér érdekében, ám az akkori javaslatot sajnos elutasították.
Személy szerint évek óta küzdök az otthonápolási díj felemeléséért és a szociális szférában dolgozók munkájának nagyobb elismeréséért. Azt gondolom, hogy az otthonápolók munkájának megbecsülése olyan téma, amit politikai pártállástól függetlenül, szakmai és emberi alapon lehet támogatni és megítélni. Az Ön által benyújtott javaslat mind a mai napig aktuális, és hatalmas támogatást, elismerést jelentene az érintett családok számára. Ennek megfelelően terjesztettem be az Ön javaslatát újra az Országgyűlés elé.

Kérem Képviselő Asszonyt,

amennyiben Ön továbbra is fontosnak tartja az otthonápoló emberek munkájának elismerését, szíveskedjen támogatni kezdeményezésemet és egyben frakciótársait is állítsa e nemes ügy mellé.

Támogatásában bízva tisztelettel:

Ungár Péter (LMP)

Budapest, 2019. október 28.”

Kíváncsian várjuk, mit reagál a címzett és hogy mennyiben változtatta meg azóta nézetét az ügyről.

Egy hozzászólás itt: “Ungár Péter ember(képviselő) kísérlete a parlamentben

 • 2019.11.06 - 04:25
  Közvetlen hivatkozás

  Jo kis vallalkozas, rajta Peter! Ez borzasztoan fontos, szazezreket erinto kerdes. A baratnom eseteben 14 even at tarto 24/7 szolgalat volt, 26 600 forintert apolta a vak edesanyjat, teljesen egyedul, segitseg nelkul. Az egyetlen “segitseg” az autojanak a rokkantkartya volt, de mar azzal is rengeteg kimagyarazniavaloja volt, hogyha egyedul szallt ki- vagy be a kocsijaba – holott mindig mindenkor csak az edesanyjaval kapcsolatos dolgokat intezte. Ezek megalazo osszegek, es meg a nyugdijba sem szamitott bele ez a 14 ev. Pedig a sajatjogu nyugdijahoz Neki is szuksege lett volna a jobb keresetre, hosszabb szolgalati idore.
  Magyar szocialis halot, segitseget senkitol se varjon ma a magyar polgar.
  Hajra, Peter!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük