LMP: gyűlöletkeltés helyett összetartó nemzet kell

Gyűlöletkeltés helyett összetartó nemzetet szorgalmazott sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja, kijelentve, “történelmi mélypontra ért” a Fidesz “gyűlöletpropagandája”, és bírálta a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének kolozsvári videóját is.

Nagypénteken Magyarország miniszterelnöke több mint kétezer embert fenyegetett meg azzal, hogy kijelentette, ők az állam ellenségei, listán vannak – mondta Ungár Péter.

“A teljesen értelmezhetetlen, hömpölygő embertömegről szóló” kormányzati plakátok pedig szintén “azt mutatják, hogy a gyűlöletkeltésben nincs megállás” – mondta.

Jelezte, utóbbi ügyben a Nemzeti Választási Bizottság elutasította beadványukat, így most a Kúriához fordulnak. Emlékeztetett: Szél Bernadett kérte az Alkotmányvédelmi Hivataltól, hogy számoljanak be erről, ha tényleg vannak listák “a kétezer állítólagos Soros-ügynökről”.

Az ellenzéki politikus arról is szólt: felháborítónak tartják, hogy a DK kolozsvári videója “az erdélyi magyarokkal szemben keltett gyűlöletet a kampányban”. Annak külön örülnek, hogy pár nappal a történtek után elérte az egymilliós támogatottságot, így az Európai Bizottság elé kerül a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Minority Safepack nevű kisebbségvédelmi kezdeményezése – tette hozzá.

Az LMP arra készül, hogy ha erős felhatalmazást kap a választáson, és részt vehet a kormányzásban, akkor 15 millió magyar kormányzásában tud részt venni. Szél Bernadett 15 millió magyar miniszterelnöke szeretne lenni, nem pedig gyűlöletkeltéssel és az emberek egymás ellen fordításával szeretne kormányozni – fogalmazott Ungár Péter.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük