Uniós Stockholm-szindróma? - Szijjártó: Kirill pátriárkát sikerült levetetnünk a szankciós listáról! - Városi Kurír

Sorting by

×

Uniós Stockholm-szindróma? – Szijjártó: Kirill pátriárkát sikerült levetetnünk a szankciós listáról!

Szijjártó Péter közösségi oldalán jelentette be, hogy természetesen “győztünk”, most éppen Brüsszelben, hiszen, mint írta: “átment” a hatodik brüsszeli szankciós csomag….” Akár már holnap érvénybe léphetnek az Oroszországgal szembeni újabb szankciók, miután a tagállamok rábólintottak a kompromisszumra.

Hirdetés

“Hosszú csatát vívtunk, de megérte

Megérte ellenállni a nyomásgyakorlásnak, megérte szembemenni a nemzeti érdekeink feladását követelő mainstreammel és megérte elviselni számos európai politikus és újságíró hazug vádjait. Megérte, mert a csővezetékes szállításnak adott szankciós mentességgel meg tudtuk védeni hazánk energiaellátásának biztonságát. Ha nem harcoltunk volna, akkor ellehetetlenült volna Magyarország kőolajellátása és a gazdaság leállt volna.

S volt itt még egy fontos dolog:

Kirill pátriárkát végül sikerült levetetnünk a szankciós listáról.

Ez számunkra elvi kérdés volt, hiszen – a nemzeti érdekhez hasonlóan – a vallásszabadság érvényesüléséhez is ragaszkodunk.

Belegondolni is rossz, hogy milyen folyamatokat indított volna el az egyik legjelentősebb európai keresztény egyház vezetőjének szankciós listára helyezése.”

-írta a külügyér.

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official

varosikurir 285361129 686992189267906 1030857279581423219 n

A hozzászólásokból….

“SZÍVBŐL GRATULÁLOK !!! HAJRÁ-ÉLJEN ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÚR OKOS-BÖLCS-MEGFONTOLT ORSZÁGVEZETÉSE, MOST MÁR ÖTÖDSZÖR, ZSINÓRBAN PEDIG NEGYEDSZER !!!  HAJRÁ-ÉLJEN A FIDESZ-KDNP CSALÁDBARÁT-BÉKEBARÁT KORMÁNY !!”

“Ennek a megállapodásnak örülünk, tapsolunk, csak konkrétan azt nem tudjuk, mert nem beszélnek róla, hogy ennek milyen ára lesz, milyen feltételeket szabtak, mit kell teljesíteni, milyen határidővel, s ez mennyibe fog nekünk kerülni!! Vagy jobb ha nem tudjuk mi lesz holnap?? Élvezzük a jelent 😊😊!!!!”

“Mi jön mêg? ☹️Nem vagyok optimista!”

“Jöhet a 7. csomag… 😃 Lassan az egész EU térden, egekben az infláció. Ehhez sajnos nehéz tapsolni.”

Vagyis….

Az Európai Unió tagállamainak nagyköveti tanácsa csütörtök délután véglegesítette az Oroszországgal szembeni hatodik szankciós csomagot. Sajtójelentések szerint a beutazási tilalom és vagyonbefagyasztás alá vonható személyek listájáról törölték Kirill pátriárkát, a magyar követelésnek megfelelően.

A magyar kormány képviselője szerdán nem volt hajlandó beleegyezését adni a szankciókhoz, mert az orosz ortodox egyház feje ezen a jegyzéken szerepelt. A vezető diplomaták végül úgy döntöttek, hogy törlik a nevét a listáról.

A büntetőintézkedések újabb csomagja már holnap megjelenhet az EU hivatalos közlönyében, ami az érvénybe lépésük feltétele.

A szankciós csomag legfontosabb része az olajembargó,

amely az EU-ba irányuló orosz olajszállítások 90 százalékára vonatkozik. Magyarország, Csehország és Szlovákia átmenetileg kimarad az év végéig szakaszosan bevezetendő olajstopból, mert a három ország az embargó alól mentesített Barátság kőolajvezetéken kapja az orosz energiahordozót. A többi tagállam a nyersolajszállítást hat hónapon belül, a finomított termékek szállítását pedig az év végéig fokozatosan megszüntetik.

Az EU27-ek ezen felül szankció alá helyezik

azokat a magas rangú katonatiszteket és más személyeket, akik háborús bűnöket követtek el Bucsában, és akik felelősek Mariupol városának embertelen ostromáért.

  • A Sberbankot — Oroszország legnagyobb bankját — és két másik nagy pénzintézetet leválasztják a SWIFT globális fizetési üzenetküldő rendszerről.
  • Kitiltanak az EU-ból három nagy orosz állami tulajdonban lévő műsorszolgáltatót, hogy ne terjeszthessék a putyini propagandát és hazugságokat bármilyen formában, legyen az kábel, műhold, internet vagy okostelefon-alkalmazás.
  • A szankciós csomag részeként azt is megtiltják, hogy európai szolgáltatók — könyvelők, tanácsadók és spin-doktorok — orosz vállalatoknak dolgozzanak.
Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.