Városi kurír
A napi fontos.

Ünnepi zárva-nyitva tartás

Nem kell félni, nem fog fájni!

0 579

A hosszú hétvégék és a több napos ünnepek előtt mintha kicsit eszünket vesztenénk, és több éves áruhiányra akarnánk berendezkedni, pedig most is teljesen felesleges a rohanás. Az Üveg Tigris című kultfilm örökbecsű mondatát idézve: “nyugiság van”. Alább láthatja, összesen egy nap plusz zárva tartás az egész. 

Mi lesz itt?

Extra zárva tartás összesen egyetlen napon, augusztus 20-án lesz, de sok élelmiszerbolt, és a non stop-ok akkor várják a vásárlókat.

Megnéztük, utánajártunk, miként változik a legnagyobb áruházak nyitva tartása.

Az augusztus 20-i munkaszüneti nap miatt újabb három napos hosszú hétvége élesedik Magyarországon. Ezzel azonban az is együtt jár, hogy újfent változik a boltok nyitva tartása, ami azt jelenti, hogy augusztus 20-án, hétfőn a Lidl, az Aldi, a Spar és a Tesco üzletei is országosan zárva tartanak. Igen, még a legfrekventáltabb üdülőhelyeken is.

Augusztus 18-án és 19-én minden Lidl áruház a megszokott nyitva tartással várja a vásárlókat, míg augusztus 20-án mind a 172 áruház zárva lesz

– erősítette meg a pénzcentrum.hu-nak a diszkont. Hasonló válasz érkezett az Alditól is:

Az ALDI Magyarország az augusztus 20-ai hosszú hétvégére nem tervez külön hosszabbított nyitvatartást, üzleteink a megszokott szombati, illetve vasárnapi nyitvatartással várják a vásárlókat, augusztus 20-án pedig valamennyi üzletünk zárva lesz, így munkatársaink is családjukkal tölthetik a nemzeti ünnepet.
A két diszkonton kívül megkeresték a Spart, illetve a Tesco-t is, akik szintén arról tájékoztatták szerkesztőséget, hogy boltjaik zárva tartanak a nemzeti ünnepen. Ez alól csupán a Spar repülőtéri, illetve az OMV kutakon található express üzletei a kivételek, ezek ugyanis nyitva lesznek az ünnepkor.

Hétfőre, aki gondolja készítsen jó előre bevásárló listát, ámbár olyan nagyot nem tud hibázni, hogy annak komoly következményei legyenek. Ha mégis bevásárló körútra indul, készüljön fel, hogy a boltokban ilyenkor jellemzően mindig óriási tömegek mozognak, most ezt még a kánikula is súlyosbítja majd.

Ha végül valami mégsem lenne otthon a főzéshez, legyen kreatív, jelenjen meg lelki szemei előtt Jamie Oliver, Túrós Lukács, vagy Rejtő Jenő Nagy Levinje, és gondolja végig, ők mit tennének az ön helyébe!

Kapcsolódó

Augusztus 20. – Három napos nemzeti ünnep

Augusztus 20-án a vonatok menetrendje is változik

Augusztus 20-i lezárások!

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ