Orbán János Dénes, a Magyar Idők rovatvezetője és a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) vezetője rövid közlemény adott ki az íróakadémia honlapján. Ebben arról tudósította a jónépet, – így Önt is – hogy lezárták pályázatukat és kiosztották a díjakat. Azt, hogy kik adták, kik kapták személyiségi jogra hivatkozva nem tartották ildomosnak közölni.


Pármilliárd közpénzből saját szakállra….?

Nem árulunk zsákbamacskát, itt a teljes közlemény:

“A 2017-BEN MEGHIRDETETT REGÉNYPÁLYÁZAT KIÉRTÉKELÉSE

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (továbbiakban KMTG) 2017-ben kiírt regénypályázatára 2018. május 3-ig összesen 156 pályamű érkezett be. A KMTG által felkért társadalmi-szakmai zsűri elvégezte ezek értékelését. Közös nyilatkozatuk alapján egyik pályamű esetében sem támogatták a pályázati kiírásban meghirdetett díjakra való felterjesztést. A KMTG vezetősége ezért – élve a pályázati kiírásban deklarált jogával – úgy döntött, hogy a pályázatban meghirdetett díjakat nem osztja ki, ugyanakkor a zsűri értékelése alapján a három legmagasabb pontszámot elért pályaművet bruttó 700.000 Ft, illetve bruttó 500.000 Ft összegű különdíjakban részesíti. A különdíjban részesült pályaművek a következők: Füst (bruttó 700.000 Ft), Az utolsó mesemondó (bruttó 700.000 Ft), Változások vihara (bruttó 500.000 Ft). Az alkotókat a díjak átvételéről e-mailben értesítjük.”

Gábor György: Orbán János Dénes menetrend szerint közlekedő, mai napi, frusztrált, irigy, kontrollálatlan agressziója….

A mi olvasatunk….

(Az atlatszo.hu megpróbált pontos adatokhoz jutni, ez lett belőle.)

“A zsűritagok nevét, adatait személyiségi jogaikra való tekintettel, illetve adatvédelmi okokból nem adjuk ki.”

Ez a magyarázat egy köztulajdonú cég által felkért, közpénzből fizetett és közpénzekről döntő testület esetén meglehetősen sajátos. Példát is hoztak:

„Hiller István kulturális miniszter az Európai Unióhoz történő csatlakozásunk küszöbén, 2003. október 13-án 100 millió Ft összdíjazású pályázatot hirdetett az anyanyelvünk ápolására, megőrzésére és méltó közvetítésére.”

Ez a magyarázat egy köztulajdonú cég által felkért, közpénzből fizetett és közpénzekről döntő testület esetén meglehetősen sajátos. Különösen, hogy épp a precedens-hivatkozás gyanánt említett Hiller-féle pályázatnál a nyilvánosság számára megismerhető volt a zsűrik összetétele, a zsűritagok listája.


Összefoglalva: nem tudjuk kik elolvasva a 156 irományt úgy találták, hogy egyik sem üti meg a valakik által állított mércét, de azért valakiknek adnak valamennyit a valamire. Hungarikum! Éljen pártunk és kormányunk!

A visszás esetre a facebookon bukkantunk

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét