Üzemeltetőt keres a külügy a Gül Baba türbéjének

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közbeszerzést írt ki december végén a Gül Baba türbéjének üzemeltetésére és karbantartására.

A kormány bőkezű támogatásával

Az uniós közbeszerzési értesítőből derült ki, hogy az októberben átadott műemléknek még nincs üzemeltetője. A látványosságot a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány működteti, amit a kormány bőkezűen támogat.

A hivatalos dokumentumokból kiderül: a közbeszerzési eljárás nyertesével négy évre kötnek szerződést, hogy csak egyben lehet ajánlatot tenni annak a megfelelő referenciákkal rendelkező pályázónak, amely fel tud mutatni a megelőző három évben üzemeltetési és karbantartási munkákból összesen nettó 450 millió forint árbevételt.

A felújítás 2016-ban indult

napi.hu összefoglalója szerint a Gül Baba türbéjét október elején avatta fel Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök. A felújítása 2016-ba indult, mintegy 2,5 milliárd forintba került, amihez Törökország hárommillió euróval (930 millió forinttal) járult hozzá. A műemlék működtetője a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány, amely működését a kormány 2019-ben 695 millió forinttal, 2018-ban pedig 714 millióval támogatta.

(Forrás: HVG)

Kapcsolódó

Orbán és Semjén a fal mellett kucorgott, amíg Erdoganék kivillogták magukat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük