Üzemi étkezde -menza- mehet, ha ugyanezt étteremnek hívják, akkor nem?

Laikusként nincs tudásom ahhoz, -és nem is tisztem- hogy eldöntsem: mennyire veszélyes pandémia idején zárt étteremben -menzán- étkezni és trafikálni, de a visszásságra virológusszaktudás nélkül a figyelmet felhívni -úgy gondolom- igen.

Nem feltételezünk túl sokat a Covid19-ről?

Miből gondolják a veszélyhelyzetet megállapító “okosok”, hogy egy vírus megkülönbözteti az éttermet a menzától? Eddig az egyszerű agyammal úgy gondoltam, megbetegíteni tud és nem magyarul olvasni és mérlegelni.

A Telex olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy

az egyik budai étkezdében csúcsidőben – leszámítva persze a maszkokat – nagyjából olyan a hangulat, a kiszolgálás, és a tömeg, mint a járvány előtt.

A Kacsa utcai menzára a néhány száz méterre található Külügyminisztériumból, és abból az irodaházból is járnak enni, ahol az étkezde is található.

Az épületben olyan cégeknek vannak irodái,

mint a Diákhitel Központ, a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Nemzeti Filmiroda, de itt székel Orbán Ráhel design ügynöksége, a Magyar Divat & Design Ügynökség is. De nem csak az irodaházban vagy a Külügyminisztériumban dolgozók ehetnek itt, hanem

gyakorlatilag bárki, aki az utcáról esik be.

Ezért a portál újságírója is elment, evett és néhány felvételt is készített. Ennyi embert egymás mellett enni pedig hónapok óta nem láttunk:

Maszk, fertőtlenítő van, távolságtartás nem annyira…..

Arra már a belépéskor figyelmeztetik a vendégeket, hogy amíg nem kezdik el az étkezést, viselniük kell a maszkot. Az étkezdében fertőtlenítőket is kihelyeztek, de az asztalok között nem minden esetben van meg a másfél-két méteres távolság.

Az üzemi étkezde (is) nagyjából most úgy működik, mint ahogy a november 2-tól az éttermeknek kellett. Akkor tették kötelezővé a maszkviselést a szórakozóhelyeken és éttermekben, ahol csak arra az időre lehetett levenni őket, amíg evett-ivott az ember.

Az üzemi étkezdék nyitva lehetnek, és pont

A november 11-től életbe lépő szigorú járványügyi korlátozásokkal az éttermeknek be kellett zárniuk, azóta legfeljebb házhoz szállíthatnak, vagy elvitelre szolgálhatnak ki, az üzemi étkezdék viszont nyitva maradhattak. A Magyar Közlönyben megjelent rendeletben erről egyetlen mondat szerepel:

„az üzemi étkezdék nyitva tarthatnak”.

Az étkezde munkatársa – aki kérte, hogy a neve ne szerepeljen – azt mondta a Telexnek, hogy ő maga sem lát logikát az éttermek bezárása mögött.

„Annyiban talán más egy üzemi étkezde, mint egy étterem, hogy mi alkoholt nem árulhatunk, szűk – négy órás – nyitvatartási idővel dolgozunk, és az étkezdében eltöltött átlagos idő kevesebb, mint 20 perc”

További részletekért kattintson!

csillagjegy

Egy hozzászólás itt: “Üzemi étkezde -menza- mehet, ha ugyanezt étteremnek hívják, akkor nem?

  • 2021.02.01 - 08:29
    Közvetlen hivatkozás

    Ugyanmár! A kormány,és az elmeroggyant intézkedései..A plázák tele vannak, maszk ide,vagy oda,a kaszinók nyitva,mer’az a rohadt vírus tudja,hogy ez kormányközeli biznyák,itt nem támadunk.Nincs ebben semmi különös,van intelligens mosópor,ez meg intelligens vírus. Orbán üzenget a vendéglősöknek,bezárás,ilyen-olyan büntetések,stb..De ugyanakkor hónapok kellenek hozzá,hogy a támogatás odaérjen a kisvállalkozókhoz.A családjuk nem hónapok múlva lesz éhes,hanem most,és a közműveket kikapcsolják,ha nem fizeti. A kormánynak kéne egy rohadalmasan nagy büntetést fizetnie a késedelmes kifizetésekért,késedelmi kamatot,amit mindjárt az érintettek kapnának meg.Így lenne igazságos. Bár olvasni,hogy a jó helyeken fekvő vendéglők,éttermek tulajdonosait öltönyös,napszemcsis (állítólag kormányközeli)emberek keresik fel,ajánlatokat téve az üzletükre. Lehet,hogy nem véletlenül vannak ezek a többhetes-hónapos késések az állami “segítségekkel”?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük