Üzeneted érkezett: akkor vagytok bátrak, ha most az egészségnek drukkoltok! Ne menjetek meccsre, Hajrá Magyarok!

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése értelmében nézők előtt rendezik meg szeptember 24-én az Európai Szuperkupáért kiírt összecsapást a Puskás Arénában.

Az MLSZ közleménye szerint az európai szövetség ezen a találkozón vizsgálja meg, hogy milyen hatása van annak, ha korlátozott számban, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett szurkolók is megtekinthetik a nemzetközi találkozókat.

A Puskás Aréna nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére 3-3 ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből.

Még ez is…..

A Bayern München és a Sevilla mérkőzése előtt az UEFA és az MLSZ közös trófeabemutatót szervez, amelyen a válogatott Szurkolói Klub tagjai testközelből tekinthetik meg a három serleget, valamint fotózkodhatnak a kupákkal. A kiállítás megtekintése ingyenes, de jegyeket kell rá igényelni a meccsjegy.mlsz.hu oldalon. A kiállításra csak a Szurkolói Klub tagjai igényelhetnek belépőt.

Különvélemény

A Bayern München vezetőedzője, Hansi Flick nem ért egyet a meccs megrendezésével, miután az illetékes német hivatal járványügyi szempontból rizikós területnek minősítette Magyarországot.

“Ez is egy olyan dolog, amit az ember nem teljesen ért. De nem mi hozzuk a döntéseket, hanem mások”

– utalt a szakember az Európai Labdarúgó Szövetségre (UEFA).

Mielőtt belevetné magát a tesztnéző szerepébe…..

Üzenete érkezett a Facebookon Önnek, meg Önnek és mindenkinek, aki személyesen tervezi végigizgulni a meccset:

“Kedves Focirajongók! Barátaim!

A László Kórház covidos osztály betegeként kérlek Benneteket, ne menjetek tömegbe, ne menjetek focimeccsre, szuperkupára.

3 fiam és férjem drukker, minden szerda, szombat, vasárnap foci, Berlint lejártam néhány éve, hogy Hertha mezzel jöjjek haza. De szerdán este, oxigéncsővel az orromban, fuldokolva, némán sírva, forgolódva azt hallgattam kórházi ágyamban, 2 idős, lázas koronavírusos szobatársammal, hogy tombolnak a szomszéd stadionban, azaz stadion mellett a Fradisták.

Lehelettel, kiabálással, cseppfertőzéssel terjed ez a szörnyeteg! És lehet, nem te leszel beteg, hanem anyád, nagyanyád lóg hetekig lélegeztetőn, túlél vagy belehal a nagyapa.

Ha van kit szeretned, ha van, ki szeret, ne menj el!

Ha meg akarod tartani a munkád, ne menj el! A kórházi ágyból kérlek, ne vegyél részt ebben a hazafiatlan, halálos emberkísérletben! Nekem elég volt egy laza nyárvégi séta a füredi mólón a tömegben.

És 3 hete munkaképtelen, cselekvőképtelen lettem, és közben rettegtem, hogy anyám, férjem ne kapja el tőlem, kollégáim, akikkel találkoztam.

Kamasz és egyetemista fiaim karanténban, hiába örültek az iskolakezdés társas örömének.

És ez semmi, itt orvosok, nővérek éjjel-nappal megfeszített erővel küzdenek az életünkért

Mert ez az igazi küzdés, a labdarúgás most csak játék, az nem az életünkért szóló küzdelem. Az a 22 éves birkózó is élhetne még…

Nincs egy stadionnyi orvosunk, nővérünk, aki majd megment több ezer fertőzöttek. Te vagy felelős magadért, másokért, a politikai ebből csak pénzt harácsol és jachtozik az Adrián.

Higgyétek el, egy kicsit le lehet mondani erről a meccsről, értünk, magyarokért

Ha visszamehetnék az időben, kihagynám azt a balatoni sétát…

Akkor vagytok bátrak, hősök, ha most az egészségnek drukkoltok! Ne menjetek meccsre, Hajrá Magyarok!

Arapovics Mária”

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Üzeneted érkezett: akkor vagytok bátrak, ha most az egészségnek drukkoltok! Ne menjetek meccsre, Hajrá Magyarok!

  • 2020.09.20 - 16:56
    Közvetlen hivatkozás

    Megőrülök! Én is naponta dolgozom idős, beteg emberekért. Tegnap haza hoztak egy gondozottunkat teszt eredmény nékkül!!! Mi lesz, ha mi is megfertőződünk? Ki fogja a többieket gondozni?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük