Vacak hétvége vár ránk! – szeles, hűvös napok jönnek!

Nem ez a hétvége lesz az, amiről a napozást, strandolást, verőfényes időt várunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy otthon kell ülni, kirándulni például ernyővel felfegyverkezve tökéletes!

Péntek éjszaka elgyengülnek a zivatarok,

ritkulnak, többnyire megszűnnek a záporok, de északkeleten és a délnyugati, nyugati határvidéken még hajnalban is lehet kis körzetekben csapadék. Az ország ÉNY-DK-i középső sávjában továbbra is erős marad a szél, másutt gyenge légmozgás lesz jellemző. Változóan, szakadozottan felhős, a szélcsendes, csapadékmentes tájakon kissé párás időre van kilátás.

Szombaton

a keleti megyék és a délnyugati határvidék kivételével élénk, gyakran erős ÉNY-i szél fúj, ami rontja a hőérzetet, pedig a hőmérséklet is jelentősen elmarad az évszakos átlagtól.

Reggel, délelőtt északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon valószínűbb borongós idő és eső, zápor előfordulása. A középső és délkeleti országrész felett szakadozhat a felhőzet, ki-kisüthet a nap.

Délután országszerte gomolyosodik, szakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésben mindenhol lehet bízni, de ismét nő az esélye helyi, szórványos záporok, zivatargócok kialakulásának. Felhőszakadással, jéggel, viharos kifutószéllel kísért heves zivatargócokra a délkeleti térségben van leginkább esély – ez aEWS véleménye Magyarország valószínű időjárásáról.

Este, elgyengülnek a zivatarok, éjjel megszűnnek a záporok. Változóan felhős-csillagfényes, a Tiszántúl térségében néhol párás idő várható. Nyugaton továbbra is erős lökésekkel kísért ÉNY-i szél fúj.

Legvalószínűbb folytatás…

Vasárnap zömmel erősen felhős időben élénk, a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökésekkel is kísért ÉNY-i szél fúj. Csak átmeneti, illetve bujkáló napsütéses időszakok fordulhatnak elő. Még bizonytalan eloszlásban, de országszerte előfordulhat csapadék: nyugaton és északon csendes záporok, esők a valószínűbbek, míg délkeleten, keleten hevesebb zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat.

Hétfőn és kedden zömében erős É-i szél fúj. Továbbra is a felhőké marad a főszerep, átmeneti napos időszakokkal. Szórványos zápor az eddiginél kevesebb helyen, de országszerte, zivatar inkább csak a keleti, délkeleti térségben fordulhat elő. Északnyugaton valószínűbb a csapadékmentes idő.

Szerdán előreláthatólag mérséklődik a szél, naposra fordul az idő. A déli országrészben lehet még egy-egy csapadékgóc.

A jövő hét második fele hozhat melegedést,

a hétvégén már 30 fok közeli hőmérsékletet. Sok napsütés mellett az eddiginél jóval kevesebb helyet érintően, de továbbra is megmarad az esélye zivatargócok előfordulásának.

verona

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük