Vacak hétvége vár ránk! – szeles, hűvös napok jönnek!

Nem ez a hétvége lesz az, amiről a napozást, strandolást, verőfényes időt várunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy otthon kell ülni, kirándulni például ernyővel felfegyverkezve tökéletes!

Péntek éjszaka elgyengülnek a zivatarok,

ritkulnak, többnyire megszűnnek a záporok, de északkeleten és a délnyugati, nyugati határvidéken még hajnalban is lehet kis körzetekben csapadék. Az ország ÉNY-DK-i középső sávjában továbbra is erős marad a szél, másutt gyenge légmozgás lesz jellemző. Változóan, szakadozottan felhős, a szélcsendes, csapadékmentes tájakon kissé párás időre van kilátás.

Szombaton

a keleti megyék és a délnyugati határvidék kivételével élénk, gyakran erős ÉNY-i szél fúj, ami rontja a hőérzetet, pedig a hőmérséklet is jelentősen elmarad az évszakos átlagtól.

Reggel, délelőtt északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon valószínűbb borongós idő és eső, zápor előfordulása. A középső és délkeleti országrész felett szakadozhat a felhőzet, ki-kisüthet a nap.

Délután országszerte gomolyosodik, szakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésben mindenhol lehet bízni, de ismét nő az esélye helyi, szórványos záporok, zivatargócok kialakulásának. Felhőszakadással, jéggel, viharos kifutószéllel kísért heves zivatargócokra a délkeleti térségben van leginkább esély – ez aEWS véleménye Magyarország valószínű időjárásáról.

Este, elgyengülnek a zivatarok, éjjel megszűnnek a záporok. Változóan felhős-csillagfényes, a Tiszántúl térségében néhol párás idő várható. Nyugaton továbbra is erős lökésekkel kísért ÉNY-i szél fúj.

Legvalószínűbb folytatás…

Vasárnap zömmel erősen felhős időben élénk, a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökésekkel is kísért ÉNY-i szél fúj. Csak átmeneti, illetve bujkáló napsütéses időszakok fordulhatnak elő. Még bizonytalan eloszlásban, de országszerte előfordulhat csapadék: nyugaton és északon csendes záporok, esők a valószínűbbek, míg délkeleten, keleten hevesebb zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat.

Hétfőn és kedden zömében erős É-i szél fúj. Továbbra is a felhőké marad a főszerep, átmeneti napos időszakokkal. Szórványos zápor az eddiginél kevesebb helyen, de országszerte, zivatar inkább csak a keleti, délkeleti térségben fordulhat elő. Északnyugaton valószínűbb a csapadékmentes idő.

Szerdán előreláthatólag mérséklődik a szél, naposra fordul az idő. A déli országrészben lehet még egy-egy csapadékgóc.

A jövő hét második fele hozhat melegedést,

a hétvégén már 30 fok közeli hőmérsékletet. Sok napsütés mellett az eddiginél jóval kevesebb helyet érintően, de továbbra is megmarad az esélye zivatargócok előfordulásának.

verona

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük