Vádat emelt az ügyészség Szilágyi István, mindenki Lópici Gáspárja, fia ellen apja megöléséért

Vádat emelt az ügyészség Szilágyi István fia ellen, életfogytig tartó börtönt kértek rá! A vád szerint az ország Lópici Gáspárjával tavaly májusban különös kegyetlenséggel végzett otthonukban a fia, Péter. A nyomozás lezárultával kiderült, hogy a férfi az idős édesapját kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta, valamint a mellkasát is megtaposta. A színész sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen elhunyt.

Életfogytig….

Április elején a rendőrség lezárta az ügyet, az iratokat pedig vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészségnek, így Péter ellen emberölés a vád, s minden esély megvan rá, hogy élete végéig rácsok mögött marad. A férfi – ismeretlenül maradt okból – 2020. május 3-án a reggeli órákban az otthonukban egy kalapáccsal az édesapjára támadt. A vádlott az időskorú férfit olyan súlyosan, és kitartóan bántalmazta, hogy azzal a sértettnek az átlagost jelentősen meghaladó szenvedést okozott. A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a mai napon nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre, illetve tiltsa el a közügyek gyakorlásától – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében -írta meg a Blikk

szilágyi istván

Nem volt tudatában, mit tesz?

Az azóta szintén elhunyt szobrászművész édesanyja így beszélt fiáról:

“Péter a fiam, szeretem!” Az özvegy elmondása szerint önmagát is bántalmazta. Humenyánszky Jolán arról beszélt egy nappal a tragédia után abban a szobában, ahol a tragédia történt, hogy nem haragszik a fiára, azt szeretné, ha mindketten otthon lehetnének.

“Mondták, hogy mehetek máshova néhány napra vagy akár tovább is, hogy ne kelljen látnom ezt a szobát… De huszonkét évet éltünk itt, mindig ebben az ágyban aludtunk ketten a férjemmel, én most is itt akarok aludni, csak már egyedül. Itt történt az egész, itt feküdt a földön István”

– nyilatkozta az özvegy a Blikknek.

“Nagyon sajnálom mindkettejüket… Nem haragszom Petire. Ő a fiam, szeretem, és jó lenne, ha minél előbb beszélhetnék vele és újra itthon lenne. Persze, nem tudom, ez mikor lenne lehetséges. Peti egyszerűen megbolondult. Már két nappal a baj előtt dühöngött, magában is kárt téve. Az ágyba vagy a falba verte a fejét. Vasárnap reggel is ez történt, az apja pedig – attól félve, hogy megint őt bántja majd dühében – rászólt, hogy viselkedjen, nyugodjon le. Peti ezután támadta meg”

– számolt be a történtekről az özvegy.

“Egy ideje szedtünk gyógyszereket, én is és Peti is, nyugtatót, antidepresszánst és altatót, de nem tudom, hogy a fiam rendesen vette-e be őket… Néhány napra el kell mennem, mert jön egy takarítóbrigád, hogy eltüntessék a vérnyomokat, de amint végeztek, vissza akarok térni ide.”

Írtuk meg 2020. május 5-én

szilágyi istván

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük