Könnyű testi sértéssel és szeméremsértéssel vádolják Donáth László lelkészt

Pénteken vádat emelt az ügyészség Donáth Lászlóval szemben, akit 2019-ben emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsítottak meg – írja a Magyar Nemzet.

Az egykori MSZP-s parlamenti képviselő, evangélikus lelkész ellen pénteken a budapesti II. és III. kerületi ügyészség aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat.

A vád….

2019-ben a TV2 adott először hírt arról, hogy szexuális zaklatás miatt folyik nyomozás Donáth László evangélikus lelkész, a momentumos Donáth Anna édesapja, egykori MSZP-s képviselő ellen.

Donáth László, akinek apja a Nagy Imre per másodrendű vádlottja volt, alighanem az egyik legdelikátabb csemege a sakáloknak. Ebben az országban, ahol tudtommal egyetlen per sem folyt a római katolikus egyház bármely papja ellen sem pedofília okán, Donáth a második lelkész a célkeresztben, őt előzi meg a sokat látott Iványi Gábor, akinek egyik főbűne talán az lehet, hogy anno megkeresztelte Orbán Viktor gyermekét és mindez  akkor történt, amikor a kormányfő máig is ingatag világnézete még ennyire sem volt stabil, mint mostanság.

Donáth, a szexmániás pap?

Aki csak egyszer is hallotta beszélni Békásmegyeren ezt az embert, vagy volt olyan szerencséje, hogy egy asztalnál ülhetett vele, az bizton állíthatja, hogy a vád rossz esetben hazugság, jó esetben félreértés. A hvg.hu megkeresésére ezt a választ kapta a BRFK-tól:

..feljelentés alapján 2019. június 13-án nyomozást rendelt el szexuális kényszerítés gyanúja miatt, melyben válaszadásunkig gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

Nem lehet véletlen, hogy a Tények(?)nek nyilatkozó is csak arról beszél, hogy

„hallottam”, meg „beszélték azt is”.

Érdekes, mennyire gyorsan befogadta a rendőrség a feljelentést, nem úgy, mint amikor mondjuk a nemzetvejét, vagy pénztárnokát vádolta valaki, akkor bizony nem megy ilyen gyorsan a dolog, na és a lakájmédia kezeit is mintha ólombéklyó fogná vissza. Egy-egy feljelentés beadásának kálváriájáról Hadházy Ákos független képviselő sokat tudna mesélni, de hát neki nincs kormányzati hátszele, nem úgy mint az ellenzéket támadóknak, legalábbis így értesültünk „hallomásból, mert, hogy ezt is „beszélik”.

Vissza a mába…..

Az ügyészség szerint feljelentés, orvosi iratok, tanúvallomások és igazságügyi pszichológusszakértői vélemény bizonyítja a cselekményeket. Indítványozták továbbá, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést a vádlottal szemben.

Az ügy részleteiről ebben a cikkben írt a 24.hu bővebben. Donáth László korábban azt nyilatkozta, hogy egyértelműen politikai lejárató kampány zajlik, amelynek célpontja nem ő, hanem lánya, Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője.

Donát

 

Egy hozzászólás itt: “Könnyű testi sértéssel és szeméremsértéssel vádolják Donáth László lelkészt

  • 2021.02.06 - 12:52
    Közvetlen hivatkozás

    Talán, még valami gyilkossággal is meg kellene vádolni..
    Meg esetleg azzal, hogy kiflicsücsköt lopott.. Ez így, nagyon vértelen..

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük