Vágó István: „az ellenzék oltásellenes” - egy kampányszlogen rövid története - Városi Kurír

Sorting by

×

Vágó István: „az ellenzék oltásellenes” – egy kampányszlogen rövid története

Fantasztikus összeállítást tett közzé ma reggel a Magyar Nemzet azokból az ellenzéki megszólalásokból, melyek szerintük bizonyítják, hogy az ellenzék oltásellenes volna. Ezek egyike sem igazolja azonban, hogy ez a propagandában ma már minden alkalommal kötelezően hangoztatott vád megalapozott lenne. Sőt…

Hirdetés

Lássuk a hátterét az idézett megszólalásoknak:

A világon sok virológus és vezető politikus már tavaly novemberben előre látta, hogy baj lesz: a járvány harmadik hulláma fenyeget. Nyilvánvaló volt, hogy a Pfizer/BioNTech által bejelentett és az Unióban elsőként engedélyezett vakcinából nem lesz azonnal elegendő mennyiség, hiszen egy kísérleti laborban kifejlesztett néhány gramm anyagból az engedélyezést követően nem lehet egyhamar több tonnás tételeket előállítani. Ezért a magyar miniszterelnök merészen úgy döntött, hogy orosz és kínai vakcinákat fog vásárolni. Nem vitás, ehhez joga volt, bár ebben az unió további 26 tagállama máig nem követte.

Ekkor még ezekről az oltóanyagokról – azon túl, hogy a kifejlesztő országok a hírt világgá röpítették – semmit sem lehetett tudni

Se benyújtott dokumentáció, se engedélykérelem nem volt az európai hatóságok birtokában. Márpedig egy ismeretlen hatásosságú és biztonságú szert hatalmas mennyiségben megrendelni és tömegeket beoltani vele igencsak kockázatosnak tűnt (hiszen a karácsonyfa-égőket is bevonja a fogyasztóvédelmi hatóság a piacról, ha nincs megfelelő – legtöbbször EU-szabvány szerinti! – engedélye).

ellenzék

Erre figyelmeztetett sok ellenzéki párt

Arra, hogy Orbán hazárdjátékot játszik a gondjaira bízott emberek egészségével – gyaníthatóan politikai okokból. Ennek volt árulkodó jele, hogy a külügyminisztert bízták meg azzal, hogy amennyiben igazolva látja milliók beoltását ezekkel a szerekkel, rendeleti úton engedélyeztethesse a hazai regisztrációt. A beoltottság márpedig nem jelenti automatikusan azt, hogy az oltás hatásos. Jelenthetné, ha követnék az adott országokban a beoltottak további sorsát, regisztrálnák, hogy közülük hányan fertőződtek meg mégis, vagy fertőztek meg másokat. De erről sincs információ – nálunk sem. 3-as fázisú klinikai vizsgálatokról pedig eddig még se az oroszok, se a kínaiak nem adtak hitelesen számot.

A magyar hatóság a fentiek ellenére engedélyezte ezeket a vakcinákat.

Hogy milyen alapon, nem tudni (a szakemberek egy része is kételyeinek adott hangot, hiszen komplett dokumentációkról csak hírek keringenek, azokat a nyilvánosság még nem látta. Gyárlátogatáson is voltak szakembereink, bár a gyártási folyamat semmiféle információt nem nyújt arra vonatkozóan, hogy a vakcina hogyan állt helyt a megelőzésben és/vagy gyógyításban. De volt, amikor ebbe a küldetésbe is hiba csúszott: Szijjártó februárban arról osztott meg egy videót, hogy

„Szentpétervárról elindult egy kamion, amely százezer adag oltóanyagot szállít Magyarországra”.

Csakhogy a magyar szakemberek korábban a moszkvai üzemet ellenőrizték. Ennek a szállítmánynak a fogadására is magas rangú magyar politikusok jelentek meg, akik nyugati szállítmányok elé soha nem siettek.

Az ellenzék a fentieket tette szóvá, szerintem okkal

Nem a „keleti rossz, a nyugati jó” nekik tulajdonított felkiáltással, hanem honfitársaink egészségéért aggódva. Nem általában az oltások ELLEN, hanem a körülményekhez képest a legnagyobb körültekintéssel és tudományos megalapozottsággal engedélyezett vakcinák MELLETT agitáltak. És megpróbálták elérni, hogy amíg bizonyos vakcinák alkalmassága nincs bizonyítva, azokkal ne oltsanak. A Sinopharm-vakcinák beszerzése körüli meglehetősen botrányszagú túlárazások ugyancsak kételyt ébresztettek sokakban.

És akkor megindult a harmadik hullám

Egyre riasztóbbá váltak az adatok, a világon dobogós helyre jutottunk az egymillió lakosra jutó halottak számában. Éppen ma, a „nyitás” napján kellett feljegyeznünk 311 új halottat – ez tragikus rekord. Ezt kell a kormánynak valahogy kimagyaráznia. Hát azt találták ki, hogy mindez az ellenzék bűne. Nem a rossz járványkezelés, az elvesztegetett tavaly nyári hónapok, nem a kapkodó intézkedések, nem. Az ellenzék. Mert „oltásellenes”. Miközben övék a törvényhozói kétharmad, a végrehajtói hatalom, a kormány felhatalmazást kapott tőlük mindenre, ami csak vezetőjének eszébe jut. De ők csak másra mutogatnak, és hajtogatják: a kudarc oka „az ellenzék oltásellenessége”. Szánalmas próbálkozás.

Forrás

Kapcsolódó

ellenzék

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.