Vágó István: így működik nálunk - mindannyiunk pénzéből - a "pártatlan közszolgálat"! - Városi Kurír

Sorting by

×

Vágó István: így működik nálunk – mindannyiunk pénzéből – a “pártatlan közszolgálat”!

Jogos a kritika, miszerint a közpénzből fenn- és eltartott úgynevezett magyar közmédia, -a pártatlan közszolgálat-  aminek az lenne a feladta, hogy párt-függetlenül tájékoztassa a lakosságot az országban-világban történtekről, messze nem ezt teszi. Csütörtökön iskolapéldáját láthatta, aki odakapcsolt, miként próbálja javítani az “elfogultság-statisztikáját” az M1.

Hirdetés

Tisztázzuk….

“A közszolgálati médiaszolgáltatás (vagy közmédia) azoknak a rádió, televízió, és más elektronikus médiaszolgáltatásoknak a meghatározása, amelyeknek elsődleges célja a közszolgálat. Az ilyen médiumok a lakosság egésze számára elérhetőek, és minél szélesebb rétegek megszólítására törekednek. A világ legtöbb részén állami finanszírozás által működnek, a profitszerzés műsorszolgáltatásuknak nem elsődleges célja.” A közszolgálati médiának számos, jól beazonosítható jellegzetessége van, jelesül

 •  a nemzeti, közösségi, európai identitás, nyelv és kultúra ápolása, gazdagítása;
 • a nemzeti, etnikai, vallási kisebbségek különös igényeinek kielégítése;
 • függetlenség az államtól, de a gazdasági szférától is, ezzel egy időben pedig a belső autonómia biztosítása a műsorkészítők számára, amely az intézményen belüli függetlenség garanciája;
 • a közszolgálati műsorszolgáltatás rendszere biztosítja az elszámoltathatóságot, a felelősségre vonás lehetőségét, tehát a társadalmi felügyelet valamely formáját;
 • kiegyensúlyozott, pontos, alapos, tárgyilagos, felelős hírszolgáltatás és tájékoztatás;
 • sokszínű, gazdag választékú műsorok;
 • a működés biztosítása bizonyos részben közpénzekből történik;
 • a műsorfolyam minden elemében kiemelt figyelmet kap a „minőség”.

Ezek ismeretében….

Vágó Istvánról sok mindent leírtak mostanság, de azt egyik cikkben, riportban sem vitatta senki, hogy ne értene a televíziózáshoz, ne ismerné annak minden csínját-bínját. Közösségi oldala bejegyzésében egy jellemző “közszolgálati” híradórészletről mondott véleményt:

“Hatalmas anyag a “közszolgálati” csatornán arról, hogy mire költi Dr. Molnár Csaba a pénzét

Nos, Csaba lebukott. A kisfia taníttatására… Felháborító, mi?

Ahelyett, hogy jachtot venne, Svédországban vadászna szarvasokra, vagy repülőn járna meccsekre a csacsi!

A többször ismételt híradó-anyag üzenete az, hogy aki jól keres EU-parlamenti képviselőként, az hogyan is aggódhatna a szegény magyar családokért? (Ezt a kérdést a fideszes képviselők esetében persze soha nem teszik fel.)

A vicc az, hogy ezzel az M1 kipipálta:

jó 2 és fél percen át szerepelt náluk egy ellenzéki politikus. Még a Médiahatóság is meg fogja simogatni a buksijukat.

Így működik nálunk – mindannyiunk pénzéből – a “pártatlan közszolgálat”.”

Péntek reggelre befutott Deák Dániel is….

Tudják, Ő az a rém független megszólaló, aki azt állította, hogy egy fillért nem költ(enek) oldala hírdetésére…..

“A kiéheztetett, elnyomott ellenzék: a DK-s Molnár Csaba több mint hárommillió forintot fizet évente fia brüsszeli magániskolájáért, miközben a közösségi oldalán az átlag magyar gyermekek taníttatásáért aggódik. Jakab Péter Jobbik-elnök milliós fizetést kap, de közben a nép egyszerű gyermekének akar mutatkozni, az általa bemutatott videóban a megélhetésre panaszkodó nőről kiderült, hogy a párt volt képviselőjelöltje, és tengerparti nyaralásra is telik neki. Legutóbb pedig Karácsony helyettesének, Tüttő Katának a tengerből kilovaglós videója verte ki a biztosítékot.”

Kapcsolódó

 

pártatlan

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Vágó István: így működik nálunk – mindannyiunk pénzéből – a “pártatlan közszolgálat”!

 • 2021.09.03 - 09:19
  Közvetlen hivatkozás

  Es jaroka livia? O mennyit kolt a ket gyerekere? Gondolom, ok is ott vannak vele Brusszelben – ugyhogy talan jobb lenne, ha a fideszes media nem firtatna ezt. Egyebkent akkora fizetesbol amennyit kint kap egy ember a tisztesseges munkajaert, abbol telik a gyermek iskolajara is! Fogadni mernek viszont, hogy az az iskola , ahova Brusszelben ennyi penzert megy egy gyermek, ott nem agyonhajszolt tanarok tornasztatjak minden nap a gyerekeket, enekora sincs minden nap, es a hittant is rabizzak a szulok vallasi igenyeire – majd ok azt elintezik a sajat templomuk, papjuk es foleg vallasuknak megfeleloen.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.