Vágó István nem állít, csak „figyelemfelkelt”….. – Sikerült?

Az elmúlt napok híre Orbán Viktor és a slepp ügyében az volt, hogy újra 2/3-a első kerítésen kívüli látogatása Ferenc pápához vezetett, ahová elkísérte -többek között- felesége, Lávai Anikó és helyettese -de ki volt ez idő alatt a főnök?- Semjén Zsolt is. Vágó István nem állít semmit, de figyelemre méltó dolgot talált ezzel kapcsolatban.

Ingyenes az audiencia, nem (narancs)sárga!

„A pápai audiencián való részvétel mindenki számára ingyenes. A részvétel azonban regisztrációhoz kötött. A regisztrációt igazoló dokumentumot kell jegyre váltani a Portone Bronzo-nál, a Szent Péter Bazilikától jobbra az audiencia napján 8.00-10.00 óráig, vagy a megelőző napon 15.00-től 19.00 óráig lehet.”

Forrás, a kép forrása.

Zentai Péter újságíró olvasata…..

„…..Ezt úgy hívják: intézményesített hírhamisítás. (a hülye is tudja, hogy magánaudiencia mindig magán kérésre jön létre, nincs pápai meghívás. Ez történt például Michael Jordan és sok más esetében. Soha senki nem merte állítani eddig, hogy „hivatalos látogatásnak és pápai meghívásnak számít egy magánkihallgatás, amit a kihallgatott kérelmez. „Történelmi látogatás, pontosabban történelmi hírhamisítás.”

Háttér:

Szerdai hír volt…

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön hivatalos látogatást tesz a Vatikánban, ahol magánkihallgatáson fogadja őt Ferenc pápa – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán.

Beszámoló

A magyar történelem logikájából az következik, hogy Magyarország megkülönböztetett módon tekintsen a kereszténység központjára, a Vatikánra és a Szentatyára

– hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának nyilatkozva. Hozzátette hozzátette:

“nagy magyar tradíciót folytatott”

azzal, hogy választási győzelmüket követően a Szentatya meghívását fogadta el elsőként.

Csütörtökön délelőtt 11 órakor fogadta Ferenc pápa a dolgozószobájában a magyar miniszterelnököt és a tervezett félórás találkozó 40 perces megbeszélés után ért véget.

Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Habsburg-Lotharingiai Eduárd szentszéki nagykövet kíséretében

– a látogatás előtt délelőtt tíz órakor szentmisén vett részt a vatikáni Szent Péter bazilika Szent József oltáránál, melynél olasz nyelven óránként tartanak misét a templomba látogató zarándokoknak.  Pontosan 11 órakor érkezett a Szentatya dolgozószobájába Orbán Viktor, majd zárt ajtók mögött kezdődött a két fél közötti megbeszélés.

Ha már Olaszországban volt…..

Orbán Viktor, felesége és Semjén Zsolt csütörtökön Ferenc pápánál voltak magánkihallgatáson és ha már Olaszországba utaztak, adódott a lehetőség, hogy benézzenek -nem tudni, hogy a teljes kompánia, vagy csak a miniszterelnök- Salvinihez, a régi jó cimbihez.

…ez pedig csak úgy……

….ha valamelyik “nagyeszű” kommunikátornak eszébe jutna, hogy a bátor 133-akat, vagy magát az ország miniszterelnökét a pápa áldásával népszerűsítse, akkor az a legolcsóbb kampányfogás lenne, hiszen cirka -árfolyamtól függően- 7.000 forintból/kopf megúsznák az ügyet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük