Vajna Tímea barátjának zsebében landol az óvónőképzésre szánt pénz 2 680

Vajna Tímea barátjának zsebében landol az óvónőképzésre szánt pénz

Az Európai Uniótól kapott pénzzel úgy bánnak a döntnökök, mintha ingyen-pénz lenne és annak osztják, aki kedves a számukra. Hol tarthatnánk mi mindannyian, ha nem pártszimpátia, hanem fontossági sorrend lenne az osztó elv!

Vajna Timi jó barát

Vajna Timea barátnőjének is jut az óvónőképzésre szánt uniós pénzből – jelentette ki szokásos korrupcióinfóján Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, aki elmondta, hogy egy olyan uniós pályázatról volt szó, melyet a

„társadalmi felzárkózási és integrációs köznevelési intézkedések támogatása”

miatt írtak ki az Oktatási Hivatalnak (OH). Hadházy szerint annak ellenére, hogy a pályázat eredeti célja a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása lenne,

valójában csak arra jó, hogy Fidesz-közeli vállalkozókat gazdagítson.

Hadházy azt is mondta, hogy az OH közbeszerzési eljárással bízta meg rendezvényszervezéssel foglalkozó a Budapest Party Service Kft.-t, illetve a vele párban dolgozó Sensation Event & Congress Kft.-t 88,6 millió forint értékben. Érdekesség, hogy e cégek korábban százmilliós összegben nyertek már megrendeléseket az Oktatási Hivataltól. A Sensationnek pedig Sárosi Mónika (Mona) a tulajdonosa, aki

Vajna Tímea barátnőjeként vált ismertté, augusztusig még közös céget is működtetett Andy Vajna nejével.

A Magyar Nemzeti Filmalap idén Sárosi Kölcsönlakás című vígjátékának a forgatókönyvére adta a legmagasabb fejlesztési támogatást, összesen 10,5 millió forintot. Érdekesség, hogy a sztorit részletesen megíró 444.hu szerint Sárosinak nincs produceri végzettsége, pedig a szabályzat kimondja, hogy csak „megfelelő referenciával rendelkező producer” nyújthat be pályázatot, ehhez képest Sárosit az IMDB adatbázisa sem ismeri, pedig ott szinte az összes filmes szerepel. De Sárosi volt az is, aki négy éve személyesen szerződött Rogán Antal akkori V. kerületi polgármesterrel kommunikációs munkákra az Absolute Occasion Kft.-n keresztül.

A mostani projekt 550 óvoda gyermekeinek integrációját valósítaná meg, de Hadházy szerint csak hátráltatja az óvónőket. A programhoz kapcsolódóan sok millió forintért bérelnek ugyanis belvárosi ingatlant, kommunikációra és marketingre pedig 279 millió forintot fordítanak, rendezvényszervezésre 80 milliót, miközben az óvónők képzésére mindössze 79 milliót. Hadházy azt mondta, hogy az egyetlen támogatható elem, hogy kétmilliárd forint a részt vevő 1100 óvónő fizetés-kiegészítését szolgálja.


(forrás: Átlátszó; MTI)

Rogán-Vajna feleségek Louis Vitton wc-je

Előző cikkKövetkező cikk

2 Comments

  1. Ez a banda úgy szórja a közpénzt,mintha az a sajátjuk lenne,és amikor kérdőre vonják őket,pillanatok alatt meg tudják magyarázni.

  2. Egy “BUZI! QURVA NAGYKÉPŰ MAJOM A NÉP KIZSÁKMÁLÓJA MINT AZ NAGYKÉPŰ MAFFIA BŰNÖZŐ MALACKÉPŰ BANDAVEZÉR ORSÓSSAL EGGYŰTT A KÉT CIGÁNY ! ! !……………………S.T.B.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − hat =

Az NHB évekig a Matolcsy család házibankjaként működött 0 36

támogatási alap - pénzcsap elzárva

A Demokratikus Koalíció (DK) hűtlen kezelés és csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Növekedési és Hitel Bank Zrt. (NHB ) ügyében.

A bedőlés következményei

A DK frakciószóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a Magyar Nemzeti Bank március 14-i hatállyal visszavonta az NHB működési engedélyét.

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott, hogy a pénzintézet éveken keresztül a „Matolcsy család házibankjaként működött”. Az NHB tulajdonosa Matolcsy György unokatestvére volt, és a pénzintézettől a jegybankelnök két fia is nagyobb összegű kölcsönt kapott – emelte ki.

A bedőlés következményeit nem azok viselik, akik szétosztották egymás között a bank pénzét, hanem mindenki más, akinek van bankszámlája vagy hitelszerződése, mert az ő pénzükből fizetik ki a kárt – jelentette ki.

A DK szerint nem maradhat következmények nélkül, hogy Matolcsy György jegybankelnökként minden engedélyt megadott a „család bankjának”, közpénzeket helyezett ki oda, hogy azokat később széthordják a családtagok – indokolta feljelentésüket.

Korlátozzák az országgyűlési képviselők véleménynyilvánítási szabadságát

Gréczy Zsoltot megkérdezték arról, hogy a parlament kedden csökkentette harminchat ellenzéki országgyűlési képviselő tiszteletdíját. Az ügyben személyesen is érintett politikus azt mondta, hogy az országgyűlési képviselők véleménynyilvánítási szabadságát súlyosan korlátozó, felháborító döntés született.

Újabb kérdésre azt felelte, hogy a családvédelmi akcióterv annak a kudarcnak a beismerése, hogy soha ennyire kevés gyermek nem született, mint most. A DK fontosnak tartja, hogy minél több gyermek szülessen, ezért a párt egy saját javaslatcsomagot nyújt be a parlamentnek – tette hozzá.

(Forrás: MTI)

Jogerős Magyarország strasbourgi elmarasztalása a tankönyvpiac állami monopolizálásának ügyében 0 26

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) öttagú tanácsa kedden elutasította a kormány fellebbezését abban az ügyben, amelyben a törvényszék első fokon elmarasztalta Magyarországot a tankönyvpiac állami monopolizálása miatt.

Tisztességtelen terhek

A strasbourgi székhelyű törvényszék októberben első fokon helyt adott a felperesek – a Könyv-Tár Kft., a Suli-Könyv Kft. és a Tankönyv-Ker Bt. – panaszának, akik a magyarországi tankönyvkiadás- és forgalmazás 2011-es, illetve 2012-es centralizálása miatt indítottak eljárást.

Az EJEB akkor kimondta: a hatóságok megsértették ezen, iskolai tankönyvek forgalmazásával foglalkozó cégek jogait, mivel az átalakítás tisztességtelen terheket rótt rájuk, megfosztva őket korábbi vevőkörüktől, a változtatások pedig gyakorlatilag monopolpiac kialakulásához vezettek az iskolai tankönyvellátásban.

A bírói testület rámutatott, hogy a törvényileg meghatározott átmeneti időszak rövid volt, mindössze másfél évig tartott, a szóban forgó cégeket pedig nem kérték fel részvételre az állami Könyvtárellátó Nonprofit Kft. által kiírt új, zárt tenderek semelyikén, és annak ellenére sem kaptak semmilyen kártérítést veszteségeik után, hogy gyakorlatilag teljesen kiszorultak a piacról.

Fellebbezésnek most már helye nincs

Végezetül megállapították azt is, hogy sem a szülőknek, sem a diákoknak nem származott semmiféle valódi hasznuk az új rendszerből.

Az elsőfokú ítélet szerint a hatóságok ezzel megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményének a magántulajdon védelméről szóló cikkét.

A magyar állam fellebbezést nyújtott be a verdikt ellen, ezt azonban kedden elutasította a fellebbviteli fórumként eljáró bírói tanács.

A kártérítésről később lesz döntés

Az elmarasztaló ítélet így jogerőre emelkedett, esetleges kártérítésről azonban csak később fognak dönteni.

Az Európa Tanács égisze alatt működő bírósághoz az európai emberi jogi egyezmény előírásainak megsértésére hivatkozva lehet fordulni akkor, ha a panaszos már minden hazai jogorvoslati lehetőséget igénybe vett, és nem járt eredménnyel.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Az EJEB elmarasztalta Magyarországot a tankönyvpiac állami monopolizálása miatt

Mai MTI-cenzúra – és még csak 11 óra van…. 0 39

ujsagirok

Nem első eset, lassan minden napra jut egy közlemény, amiről az MTI döntnökei úgy gondolják, nem méltó arra, hogy közkinccsé tegyék. Azzal nem számol az „egyeduralkodó”, hogy a XXI. században minimálisra csökkent a jelentősége annak, miként dönt egy hírről? Jelentősége abban az értelemben van, hogy bizonyítja: Magyarországon újra él az irányított hírfolyam.

A „letiltott” közlemény

„A náci megszállás évfordulójára

75 évvel ezelőtt a mai napon megszállták hazánkat a hitleri Németország csapatai, amelyekkel együttműködve a Horthy Miklós által kinevezett új magyar kormány a saját nemzete ellen fordult.

1944. március 19-ét követően minden korábbinál nagyobb lendületet vett a magyarországi zsidóüldözés. Az állam vezetői olyan bűnöket követtek el, amelyekre semmi sem szolgálhat magyarázatul és senki sem adhat felmentést alóluk.

Sajnos, most 75 évvel később olyan időket élünk, hogy a közpénz milliárdokból fenntartott közmédiában nyíltan hirdethetik a náci eszméket és hősként próbálják meg beállítani az SS katonáit. Olyan időket élünk, hogy egy a kormánypárt által kitartott elemző már arról értekezik, hogy létre kellene hozni a Viktorjugendet.

Ezért az emlékezés mellett emlékeztetnünk is kell a hatalom mindenkori gyakorlóit, hogy senki sem fenyegetheti vagy fordulhat a saját nemzete ellen büntetlenül.

A közös felelősségünk, hogy ne engedjük megismétlődni a történelem legsötétebb korszakát. Közös európai ügyünk megállítani a szélsőséges nézetek újbóli elterjedését, ezért el kell utasítanunk az ordas eszmék, az erőszak és a gyűlöletkeltés minden formáját.

MSZP”

Forrás: MSZP sajtóiroda

Fidesz: „Nálunk nincs cenzúra, baloldali, liberális médiatöbbség van”…

Most Popular Topics

Editor Picks

Megosztás