Vajon mire gondolt Orbán – saját, szokatlan tartalmú Facebook oldalát látva?

A kormányfő máskor rendszerint gondosan karbantartott Facebook oldalán elszabadultak az indulatok, a kommentelők többek közt a Magyarországra szökött volt macedón miniszterelnök hogyléte felől érdeklődtek felettébb vicces/gúnyos bejegyzéseikben Orbánnál.

Kivételesen érvényesült a véleményszabadság

Orbán Viktor Dunaszerdahelyen a több mint 14 millió euróból, részben magyar állami forrásból megvalósult futballakadémia avató ünnepségén vett részt pénteken, az erről készült látványos, pom-pom lányos – focistás képsorozat ki is került hivatalos Facebook oldalára. Megszokhattuk, hogy itt nem igazán jelen(het)nek meg negatív vélemények, sőt, az innen kitiltottak még külön oldalt is fenntartanak.

Most viszont vagy váratlanul lebetegedett a pozitív kommentek őre, vagy sutba dobva a billentyűzetet, ez egyszer hagyta érvényesülni a véleményszabadságot. Mindenesetre szombatra virradóra elárasztották a bejegyzések az állami pénz elköltését, a magyar egészségügy állapotát, illetve a börtönbüntetése elől hazánkba menekült Nikola Gruevszkit ért megjegyzések.

A legérdekesebb hozzáfűzött bejegyzésekből szemezgettünk (a helyesírást médiatermékhez illően azért javítva), egyben lementve az utókornak – hátha valami történik velük a cikk megjelenése után:

Valaki például – megfordítva az eredeti hírt – próbálta elmagyarázni, mi a baja az állami pénzzel kistafírozott újabb focilétesítménnyel: „Egy hír: a szlovák kormány 13.000.000 euróért labdarúgó akadémiát létesít Vácon – ugye, hogy hülyén hangzik, mi több, abszurd”.

„A jó isten áldjon meg ezért az újabb szép kórházért és mert elkaptad a négereket. Azért meg külön ámen, hogy befogadtad a makedón embert, akit soros csufult” – parodizálta az Orbán oldalán rendszeresen megjelenő áldásokat az egyik posztoló.

„Erre az időre Gruevszki a családfő?” – utalt más arra, hogy felröppentek hírek arról, hogy a volt macedón politikus Orbánnál vendégeskedik.

„A szöktetett macedón is ott volt?”

„Mi a helyzet az illegális macedón migráns ügyében? Inkább arról mesélj! Megint egy újabb nemzetközi botrányt akarsz kirobbantani, mint az azeri baltás gyilkos ügyében?”

„Felújított kórházakat mikor fogsz kitenni ilyen nagy lelkesedéssel?”

„Szívesen látnám egy szép új, orvosoktól és ápolóktól hemzsegő frissen felépült (Magyarországon) kórház átadásán is a drágalátos miniszterelnök urunkat.”

„Leszállópályát építettél mellé?” – kérdezte valaki, de Orbán repülős meccsre járása mást is megihletett.

Természetesen – csak éppen a megszokotthoz képest kevésbé egyeduralkodó módon – szép számmal akadtak „Orbán Viktor köszönjük szépen, erőt egészséget kívánok! Hajrá DAC! Hajrá magyarok!” – jellegű kommentek is.

(Forrás: HVG)

Kapcsolódó

A tájékoztatás és a véleményszabadság demokratikus garanciáira van szükség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük