Fürkészek és portyázók! Usgyi ki a piacra! - Vakcina kell, ha törik, ha szakad! - Városi Kurír

Sorting by

×

Fürkészek és portyázók! Usgyi ki a piacra! – Vakcina kell, ha törik, ha szakad!

Bizony, így van! Kell minél több vakcina, még pedig jó vakcina, olyan oltóanyag, amelynek használatát az EU illetékes szervezete, de legalább az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) ellenőrzött és engedélyezett. Miattam az ilyen vakcina (a már használatban levők mellett) lehet orosz, kínai, lehet ma-gyar is, ha már készen van. (Kellenének oltópontok is, orvosok és nővérek, de őket nem lehet importálni!)

Hirdetés

A kormány most lépéseket tett

annak érdekében, hogy a magyar népesség mielőbb hozzájusson a kellő mennyiségű oltóanyaghoz, s hírek szerint ismét fürkészeket és portyázókat küld a nemzetközi piacokra, hogy vakcinát vásárol-janak.

A kormány határozata szerint a lélegeztetőgépek és tesztek beszerzésével nagy hírnevet és jó referenciákat szerzett külgazdasági és külügyminiszterre bízták az akció lebonyolítását, a kormányinfón pedig bejelentették, hogy az ár ebben az esetben nem igazán fontos szempont, sokkal lényegesebb, hogy a bevásárlás sikeres legyen.

A kínai cégtől már meg is rendeltünk egy millió porciót, már csak az van hátra, hogya szállítmány megérkezzen és hogy az OGYÉI engedélyezze a felhasználását.

Merthogy ugyanis az Európai Unió szerencsétlenkedik a nyugati vakcinák beszerzésével

Szíjjártó Péter piaci főfürkész egy sajtótájékoztatóján egyenesen botrányosnak minősítette az illetékes uniós szervek tevékenységét:

“Mindenki azt várta a brüsszeli hitegetés alapján, hogy a tavalyi év végén, az idei év elején az Európai Unióban hatalmas sebességgel indul be az oltás, aminek nyomán aztán az európai országokban a meglévő korlátozó intézkedéseket, szigorításokat fel lehet majd oldani. Mindez azonban elmaradt az EB miatt, míg az EU határain túl, az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Izraelben “viharos sebességgel” zajlik az emberek beoltása.

Szijjártó Péter szerint az EU által támogatott vakcinafejlesztésből származó oltóanyag éppen az EU-ban jut el a leglassabban. Ez egész egyszerűen bot-rányos helyzetet hozott létre, főleg úgy, hogy az Európai Bizottság hosszú hónapokon keresztül folyamatosan támadta azokat az országokat – mint minket is -, amelyek más forrásokból is szerettek volna oltóanyagot vásárolni”.

Pénteki rádiószózata alapján Orbán Viktor is jó reménységgel tekint a kínai vakcina hazai karrierje elébe.

Hát hadd jöjjön a kínai vakcina!

De azt azért nem árt tudni, hogy az Európai Bizottság cakumpakk 2,7 milliárd euró ún. Szükséghelyzeti Támogatást különített el az EU által engedélyezett vakcina megvásárlására, és már megrendelt tavaly augusztustól össze-sen 2,5 milliárd egységet a gyártóktól. A szállítás ütemezése a gyártóktól függ, a terítésre pedig egyenletesen kerítenek sort. Lehet saccolni, mely vakcinák segítenek gyorsabban a járvány megfékezésében! Tudj’isten! A magyar kormány nyavalygása teljesen alaptalannak tűnik – már ha a járvány elleni védekezés követelményeit és realitásait vesszük alapul. Jómagam semmiképp nem hiszem el Gulyás Gergely miniszternek, hogy napi félmillió embert képesek lennénk beoltani, ha volna elég vakcina.

Nem megy az olyan gyorsan – pláne nem azzal a szervezéssel, amelyre ez a kormány képes!

Más szempont sejthető a macskajancsi külügyér útszélinek nevezhető megnyilatkozása mögött

Most, hogy a vétócirkusz lezárult, s a kormány egy ideig feltehetően nagyobb akadályok nélkül hatalmas uniós támogatáshoz jut hozzá, folytatható a magyar közvélemény megtévesztése az EU tevékenységét és a magyar-európai kapcsolatokat illetően.

Nem tudok szabadulni attól a sejtéstől, hogy Orbán Viktor – miután a Fideszt kipaterolják az Európai Néppártból – nyíltan megkezdi a Hunxit előkészítését, azaz Magyarország kilépését az Európai Unióból.

Ha az Európai Bizottság a gyakorlatban elkezdi firtatni az uniós támogatások felhasználásának mikéntjét, ellenőrizni jogszerűségét, akkor erre még az idén sor kerülhet!

A vakcinacirkusznak nemigen lehet más értelme,

legfeljebb még az, hogy a keleti beszerzések eltitkolt üzleti feltételei módot adjanak újabb közpénzek elsinkófálására.

Az EU-s beszerzések árai ugyanis nyilvánosak, a kínai és az orosz vakcina áráról a nagyközönség nem tud semmit és nem is fog tudni semmit. (V.ö.: lélegeztetőgépek beszerzése; a milliónyi teszt beszerzése)

A kormány több megnyilatkozása is előre vetíti, hogy Brüsszel és a Karmelita kolostor viszonya mit sem javul az idén, sőt a kormányfő éleződő vitákra számít. (Pedig az EU – mi (is) vagyunk! A magyar képviselők ott ülnek az Unió minden döntéshozó testület-ében!) A közvélemény most inkább EU-párti. A hangulat megfordítását efféle botrányos kormányzati hangnemtől remélik a közpénzből vitézkedő propagandisták, köztük alighanem a piacra kiküldött főfürkész és portyavezér.

Hogy mindez csak találgatás?

Nos, kormányinfón nemigen lehet ilyesféle kérdéseket feszegetni, ha egyáltalán lehet kérdezni. Ilyenek, és kész! Legfőbb ideje, hogy távozzanak!

Orbán

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2021.01.15 - 16:35
  Közvetlen hivatkozás

  Volt már olyan a világtörténelemben, hogy politikai gyilkosság vetett véget egy diktátor életének és utána a nép sorsa jóra fordult….Ha viszont ez nem jönne össze, akkor 2022-ben minden normális magyar ember, azaz minden nem fideszrajongó ember menjen el szavazni, és adja voksát bármelyik nem fideszes jelöltre és pártra.

  Válasz
 • 2021.01.15 - 16:42
  Közvetlen hivatkozás

  Az avas rizsa amit a fidesz tol, van még aki elhiszi? Az oltással kapcsolatban egy szösszenet, azt mondta orbán, hogy egy hétvége alatt mindenkit le tudunk oltani. A vakcina nyilván azért jön ilyen lassan, mert a gyáraknak van bizonyos kapacitásuk, és nemcsak Magyarországot kell ellátniuk, hanem az összes tagállamot. De orbánnak azonnal kell az összes. Át se gondolja, hogy hiába lenne itt a vakcina, nem lenne ennyi orvos, aki felhasználja. Nincs személyzet. Mondanak akkora baromságot, hogy égnek áll a haj. Az oltóanyag-beszerzésen vajon melyik fideszes fürkész, vagy portyázó fogja szanaszét keresni magát, mint pl a lélegeztetőgép bizniszben?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.