Vakok és Gyengénlátók “nyomására” akadálymentes – na, nem a metró – a nemzeti konzultáció!

Eltudják képzelni azt az elementáris erővel feltörő népakaratot, ami megtörte a kormány eredeti tervét és akadálymentessé teszik a nemzeti konzultációt? Ezek szerint az, hogy a tömegközlekedési eszközökre, vagy akár az utca túloldalára át tudjon menni az is, akinek ez problémás, nem ért el a regnálóhoz.

Szelektál a kormány, hogy mit hall meg és mit nem?

Akadálymentes lesz a vakok és gyengénlátók számára a nyolcadik, a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció

– mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a kormányhoz fordult mert szeretnék, hogy a vakok és gyengénlátók is részt vehessenek a nemzeti konzultációban

Elmondta, a konzultációs ívek akadálymentesítésének legjobb megoldását a szövetség szakértői határozzák majd meg.

Nyitrai Zsolt szólt arról, hogy Magyarországon több mint 600 ezer ember él valamilyen fogyatékossággal, és a kormány szövetségesként, partnerként tekint rájuk. A nemzeti konzultáció során visszaérkező állampolgári vélemények kijelölhetik majd a jövőben a családtámogatási intézkedések alapjait és irányait.

Innen már csupa a kampányduma…..

A kormány 2010 óta számos döntés hozott a családok védelme és megerősítése érdekében. A 2019-es költségvetésben 2000 milliárd forint jut családtámogatásra, ez a 2010-es összeg duplája.
Kitért arra is, hogy eddig 90 ezren vették igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt, és már az eredmények is látszanak: húsz éve nem volt ilyen magas a gyermekvállalási kedv, továbbá másfélszeresére nőtt a házasságkötések száma.

A népességfogyásra nem a migráció, nem a bevándorlók tömeges betelepítése a megoldás, hanem a gyermeket nevelő családok támogatása. Kiszámítható és hosszú távú családpolitikai kell

– hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.

A konzultáció során kikérik az emberek véleményét – a többi között – a főállású anyaságról, az otthonápolásról, a fiatalok életkezdési támogatásáról, valamint arról: támogatják-e azt, hogy a családokkal kapcsolatos legfontosabb szabályok kétharmados védelmet kapjanak.

A budapestiek otthonaiba már megérkeztek a konzultáció kérdőívei, vidéken folyamatos kézbesítés. December elejéig minden háztartásba eljutnak majd a konzultációs kérdések, amelyekre december 21-ig lehet válaszolni.

Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke

elmondta, hogy a szervezet alapítói azt a célt tűzték ki, hogy a vak és gyengénlátó emberek saját maguk intézhessék ügyeiket, önálló cselekvő részesei lehessenek a társadalomnak.

A vakok és gyengélátók számára a konzultációs ívek változatait a jövő héten készítik majd el. Ezek terjesztése a szövetségen keresztül történik majd

Nemzeti konzultációs központ – ízlelgessük…. ha központ van, jön az Ön által finanszírozott konzultációhegy is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük