Egy honfitársunk a leggazdagabb magyarok listájának 57. helyére ikszelte magát

Ugye, milyen egyszerűnek tűnik? Mint a mesében: az ember bemegy egy lottózóba, fog egy papírost, ír rá 7 ikszet és hipp-hopp milliárdossá lesz! Kihúzták az Eurojackpot 49. heti, pénteki nyerőszámait. Egy 5+2-es telitalálatos szelvény volt, a győztes Magyarországról játszott.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az alábbi számokat húzták ki az Eurojackpot 49. heti, pénteki sorsolásán:

A mező:

  • 6
  • 8
  • 13
  • 21
  • 32

B mező:

  • 3
  • 6

Minden sorsoláskor hét számot húznak ki, 5/50 és 2/12-es rendszer szerint.

Tehát öt golyót az 1–50 számtartományból, illetve két Euro-golyót az 1–12 számtartományból.

Öt plusz kettő találattal egy szerencsés, Magyarországon élő játékos vihette haza a csaknem 76 millió eurós nyereményt, amely átszámítva 31,8 milliárd forintnak felel meg.

A játékről….

Az Eurojackpot egy klasszikus szerencsejáték, a számok véletlenszerűen érkeznek, úgyhogy nem mintákra vagy kemény munkára, hanem mindenekelőtt szerencsére van szükségünk. Először is 50 szám közül kell kiválasztanunk 5 számot, majd 10 szám közül 2 másikat. A sorsoláson két lottógép is működik, az egyik 50-ból 5-öt, a másik pedig 10-ből 2 számot választ ki. Ha nem sikerül megnyernünk a főnyereményt, az sem jelenti azt, hogy semmi nem jut nekünk: 12 díjszint létezik, ezek alapján lehet különböző pénzösszegeket nyerni. A legalacsonyabb nyeremény akkor lesz a miénk, ha a kisebb, 10-es részből eltaláljuk a két számot és az 50-ből még egyet. Ilyenkor a nyeremény körülbelül 8 euró szokott lenni. A következő szinteken nincs feltétlenül szükség a kisebb rész két számának eltalálására, sőt: ha az 50-es részből legalább 3-at eltalálunk, akkor úgy is nyerünk (kb. 15,1 eurót), ha a kisebb részből egy számot sem találtunk el. A sorsolásokra péntek esténként kerül sor.

Pin It on Pinterest