Választhatunk az oltások között? – Káslerék válaszoltak, bár hihetnénk nekik!

Orbán Viktor pénteken azt mondta, hogy az oltóponton közlik az emberekkel, hogy épp milyen oltások  állnak rendelkezésre  milyent tudnak adni nekik. Az ATV Híradója megkereste az EMMI-t, amely Orbán Viktor által mondottakkal szemben válaszában azt írta, hogy az oltásra várakozókkal az értesítéskor azt is közlik, milyen vakcinával tudják épp oltani őket.

Orbán szerint

“Amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk”

– mondta Orbán Viktor a vakcinákról a pénteken Andrej Babis cseh miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján.

Ezzel szemben az EMMI ezt állítja

„Az értesítéskor arról is tájékoztatást kapnak, hogy a számukra kijelölt oltóponton milyen oltóanyag áll rendelkezésre. A vakcina típusáról helyben is tájékoztatast kap, ha valaki nem olvasta volna el figyelmesen az értesítést.”

– írta a minisztérium válaszában.

Azt is leszögezték, hogy

“aki nem fogadja el a számára biztosított időpontban elérhető vakcinát, az országba érkező vakcinaszállítmányok függvényében később újra kap majd értesítést.”

A minisztériumi közléssel, csak annyi a gondunk, hogy Kásler doktor és csapata már nagyon sokszor bebizonyította, hogy finomans szólva is “alul informált”, így azután nem tudjuk közlésüket kőbevésettnek tekinteni, de még ha igen is, jól tudjuk mit jelent a jelen kormány és annak 133 bátor embere szemében a “kőbevésett” kifejezés. Lásd saját alaptörvényüket, és annak folyamatos cincálását.

Pedig!

Laboratóriumi körülmények között május végére elérhető a nyájimmunitás az Európai Unió által Magyarországnak rendelt oltások és az Orbán-kormány által Oroszországból és Kínából beszerzett vakcinák beadásával. Levezettük, hogyan nézne ki ez gyakorlatban-írja a hvg. 360°. Ha a gyártók betartják a szerződésekben vállalt határidőket, és a bejövő adagokat a hatóság napi lebontásban egyenlően osztja szét a következő szállítmány érkezéséig, akkor csak a magyar illetékesek felkészültségén múlik heti egymillió oltás beadása március idusától május közepéig. (Városi Kurír)

oltások

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük