Ez a napKiemelt hírek

Valentin nap ide, Valentin nap oda, azért nem árt figyelni a biztonságra

biztonság

A biztonságos online ismerkedésért indít figyelemfelhívó kampányt Valentin-nap alkalmából a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete. Az intézet közleményében kifejtette: az online társkereső oldalak a gyors, kényelmes pártalálás ígéretével csábítanak, azonban jó tudni, hogy az online térben sok az olyan csaló, aki romantikus kapcsolat látszatával igyekszik visszaélni az emberek bizalmával.

Kamusi profilok

Rámutattak  a csalás céljával létrehozott hamis profilok veszélyére, amikor a csaló különféle online társkereső felületeken egy jól felépített álidentitás mögé bújva ismerkedik. Mindezt úgy, hogy pénzszerzés céljából a másik félben érzelmi kötődést alakít ki, és a tökéletes leendő partner látszatát kelti – hívták fel a figyelmet.
Az online kampányhoz kapcsolódó infografika  link itt érhető el.

Itt egy kicsit valóban didaktikus, ám a lényeget tekintve nagyon pontos oktató-videó azoknak akik kalandra, vagy valódi társra vágyva de bele vetik magukat az online ismerkedés vadvizébe:

 

biztonság

Ez is egy módszer, a nagy ötlet: a szingli-kosár”

Képzeljék csak el, milyen jó kis történet kerekedhet abból jó húsz év múltával, amikor a srácaik azzal nyaggatják, hogy meséljék el, hol ismerkedtek meg, és arra azt felelhetik, hogy:

“a felvágott- és a sajtpult között félúton…”!

Erre minden esélye megvan annak, aki ellátogat a csömöri Auchanba, mert most nem ígérnek kevesebbet, mint hogy a halványkék vagy rózsaszín lapokkal feldíszített kosarakkal (a színkód és a nemek párosítása nem egészen egyértelmű) az ismerkedő szinglik a kedvenc áruházukban találhatják meg a nagy Ő-t.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

“Szingli vagy? Használd a “szingli” kosarakat, hogy találkozhass a nagy Ő-vel a kedvenc áruházadban.”  (Városi Kurír)

biztonság

 

About Author

Szólj hozzá!