Valódi álhírek

Manapság emberes feladat eldönteni egy hírről, hogy mennyi a valóságtartalma, mert az “ezt már biztosan nem merik megtenni” mondás teljességgel elvesztette legitimitását. Bátrak a fiúk (bácsik), vagy vakok? Az álhírgyártás klasszikusa a jelenben barátunk, Cseri László fotóművész, az ő munkásságágnak legutóbbi darabjaiból szemezgettünk. Ne feledje, az álhírek olykor sokkal izgalmasabbak.

Igaz – hamis – lehetne bármelyik!

1.) Öt újonnan kinevezett minisztert hívott vissza javításra a Nemzeti Szülész Kamara, mert annak idején hibásan bocsátották ki őket a szülészeti klinikáról: kimaradt belőlük a tízparancsolatot értelmező chip.

2.) Mielőtt beengednék őket Magyarországra, minden menedéket kérőt ki kell főzni, hogy elpusztuljanak a rájuk tapadt veszélyes kórokozók, javasolta Nagy István agrár- és vidékfejlesztési miniszter. A kifőzést legalább tíz percig lobogó forró vízben kell végrehajtani. A határátkelő-helyekre a tervek szerint május végéig százliteres mélynemzeti üstöket helyeznek el nemzeti gyorsforralókkal együtt.

3.) A Kalahári-sivatagot jelölte ki a magyar kormány a lehetséges tüntetések helyszínéül, jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Egyértelműen bebizonyosodott ugyanis, hogy ott nincsenek olyan szomszédok, akiket zavarhatna a tüntetés zaja, tette hozzá, bár a területen élő kétezer rókamanguszta tiltakozó jegyzéket juttatott el az Európai Bizottsághoz.

4.) I. Soros György volt a díszvendége a ma megalakult IV. Orbán-kormánynak. Orbán Viktor miniszterelnök megköszönte Sorosnak, hogy elindította őt a politikai pályán, majd ünnepélyes keretek közt átadta neki a kardokkal ékesített Arany Habony-díjat.

5.) A NASA bejelentette, hogy a Jupiter holdján, az Europán az élet biztos jeleit fedezték fel: a Hubble űrtávcső egyik felvételén különös élőlény jelent meg. Még nem tudják, hogy egy- vagy többsejtű, az biztos csupán, hogy magyar származású.

Szerző: Cseri László

A köztévé egy viccoldal álhírére hivatkozva bizonygatta, hogy Németország iszlamizálódik

Németh Szilárd 1.380.000.- forintot szánt az álhíreire

Breaking fake news! Rendkívüli álhír!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük