Válogatás Sargentini hazugságaiból

Hallom ám, a kormány nagy kampányt indít azért, hogy mindenki megtudja, miket hazudott összevissza Sargentini asszony, aki ugyanakkora antiszemita,  mint Brüsszel, de megérdemli, hogy a zsidó gúnyrajzokat mintázó plakátok készüljenek róla!

Egyébként is: leszedték a Soros-plakátokat, és szinte alig folytattak valami hecckampányt, uszítás céljából kifolyólagosan. Márpedig hecckampány nélkül semmi sem olyan..!

Igaz, hogy a különböző fideszes hajjakendek naponta szidták Sargentinit, aki tudvalevőleg Soros-bérenc, de a májusi választásra jóval erősebb kampányra van szükség – már csak a hecc miatt is, ugye.

Hát akkor én is segítek. Nézzük csak meg, miket hantázott az a szerencsétlen asszony!

Valami 12 pontot hadovált össze – talán a mi 12 pontunkra akart vele utalni, a szerencsétlen…

 1. Az alkotmányos és a választási rendszer működése

Már a Velencei Bizottság is többször kifejezte aggodalmát az alkotmányozási folyamattal kapcsolatban…

Nevetséges: mi a túrót kell ezen annyit rugózni? Olyan nagy dolog egy zalaptákolmányt összecsapni? Vonaton is meg lehet csinálni! Aztán persze jöhet a „társadalmi vita”, a lehető legszűkebb, legbarátibb körben. Még hogy a civil társadalom nem lett bevonva… De hát a pártok sem! Akkor meg?

Mi van a zalaptákolmány-bírósággal?! Korlátozták a jogkörét?! Összekarmolom magam, ekkora ordenáré hazugság olvastán. Még jó, hogy azt nem hazudta ez az asszony, hogy fideszesekkel töltötték föl azt a bíróságot vagy mit, meg hogy a kiválasztás rendje is…

Nem is értem: mi az isten hernyótalpas köze van hozzá?! A magyar parlament döntött, és kész. El van intézve, le van zárva.

A választási rendszerről szépet és jókat is leírt Sargentini asszony – képzelem, mennyit szenvedett! –, és milyen igaza van! Mégsem csak ótvaros hazugságokat hordott össze. De aztán jön a süketelés arról, hogy a kormány túlzott mértékben költött a kormánykoalíció kampányüzenetét felerősítő nyilvános tájékoztató hirdetésekre. Jó, hogy nem vette bele a jelentésébe az ellenzéki dumát, hogy közpénzek milliárdjaiból kampányolt a kormány, durván hazudva és uszítva… Vagy arról is ajvékolhatott volna, hogy lépni sem lehetett úgy, hogy bele ne botoljon az ember valami Soros-plakátba…

Az elmúlt években a magyar kormány széles körben folytatott nemzeti konzultációkat, nemzeti szinten kiterjesztve a közvetlen demokráciát.

Na ugye hogy ugye! Itthon meg ment a rágalmazás arról, hogy ki fogalmazza meg a kérdéseket, miért pont azokat, és miért nincs strukturált szakmai és társadalmi vita… Hogy az egész nemzeti konzultáció nagy csalás, humbug, sőt a demokrácia legyilkolásának eszköze…

Azt persze megértjük, hogy egy olyan Soros-ügynöknek, mint Sargentini asszony, nem tetszik Soros bírálata – de hát nem is neki csináltuk..!

 1. Az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, valamint a bírák jogai

A fene fog minden hazugságra kitérni. Itt van mindjárt egy arról, hogy az OBH elnökének jogköre túlságosan széles. Neki, Sargentini asszonynak széles – nekünk nem! Ő úgy értelmezi a dolgot, mi pedig így. Egy biztos: Sargentini az, aki hazudik.

Baka kontra Magyarország..? Igazán piszlicsáré dolog, nem is érthető, miért foglalkozik vele Sargentini. Tán azért, mert Baka is Soros ügynöke..?

Na ugorgyunk.

 1. A korrupció és az összeférhetetlenség

Az maradjon a jelentéstevő titka, hogy hozta össze ezt a két dolgot..! Aztán kampányfinanszírozás meg hasonlók… Közbeszerzések… OLAF! – csak előjött ezzel a sorosista szervezettel!

 1. A magánélet védelme és az adatvédelem

Törvénytelen titkos megfigyelések?! Hol – nálunk? A szentségit neki, hát azonnal hozunk rá törvényt, kettőt is, ha kell!

 1. A véleménynyilvánítás szabadsága

Hogy igazából ezzel mi a baja Sargentininek, aki asszony, meg nem mondhatjuk. Mindenki tudja, hogy a magyar embereknek sokkal több, sokkal változatosabb véleménye van mindenről, mint például a németeknek – hogy a franciákról vagy a svédekről ne is beszéljünk.

A médiatörvény? De hiszen azt már megbeszéltünk, az rendben van! Akkor meg mit hazudozik ez ügyben is, beleütve piszkos orrát a mi dolgainkba?

A médiatörvény és a magyarországi médiaviszonyok összefüggnek: hogy lehetne e törvény nélkül olyan gazdag és sokszínű a fideszes médiabirodalom?! Annyira, hogy ellenzéki médiára igazából nincs is szükség.

A Figyelő listázása? Hát listázott – na és? Ők is listáznak, mi is listázunk. Sargentini asszony is egész listát állított össze állítólagos vétkeinkből – hát akkor?

 1. A tudományos élet szabadsága

Na elmész ám… Majdnem kiszaladt a számon valami csúnya dolog. De hát még ebbe is bele akarnak szólni Sorosék? A tudományos élet nálunk teljesen szabad – Palkovics miniszter elmondja, mit lehet, mit nem, aztán annyi.

Valójában csak a CEU miatt ajvékolt, Soros biztatására.

 1. A vallásszabadság

Magyarországon a tordai országgyűlés óta (volt akkor már valami élet Brüsszelben..?) vallásszabadság van, ezt mindenki tudja. Alighanem Sargentini asszony is, de valamiért játssza a tudatlant. Vagy éppen Iványi Gáborék ügynöke – persze, Soros pénzén. Az állam és az egyházak pedig szabadon együttműködnek! Nem tudni, mi baja van ezzel annak a némbernek. Akinek nem tetszik a hittan, választhatja helyette azt az izét, no… Azt az erkölcstant is.

 1. Az egyesülési szabadság

Valójában ez is olyan képlékeny dolog: ki ezt ért rajta, ki azt. Nálunk mindenesetre bárki egyesülhet akárkivel is. Legfeljebb közbelép a vak komondor.

A külföldről támogatott szervezetek is szabadon működhetnek, legföljebb föl kell jelenteniük magukat! De hát ez Európa-szerte így van – még adót is kell büntetésből fizetniük! Ettől még persze a „liberális” (valójában liberálfasiszta) Nyugatról szabadon lehet hazudozni, hogy a törvény aránytalan és szükségtelen beavatkozást jelent az egyesülési szabadságba, a szólásszabadságba, a magánélet tiszteletben tartásához való jogba és a megkülönböztetés tilalmába. Azt is lehet sóderolni, hogy az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága a 2018. április 5-i záró következtetéseiben aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a jogszabálycsomag „a nemzet túlélésére” és a polgárok és a kultúra védelmére utalva, illetve egy állítólagos nemzetközi összeesküvéssel kapcsolva össze a nem kormányzati szervezetek munkáját megbélyegezné a nem kormányzati szervezeteket.

Persze, ez a hazugság is leleplezi önmagát, amikor „állítólagosnak” nevezi a létező nemzetközi összeesküvést.

 1. Az egyenlő bánásmódhoz való jog

Van egy nő a kormányban – a többi pedig álliberális halandzsa!

 1. A kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem

Senki sem bántja hazánkban a kisebbségeket, sőt, különös védelemben részesülnek! Van egy külföldi spekuláns, aki nagy testével ragadozóként úszkál a vizeinkben, és vannak neki bérencei – de ebben például nincs semmi zsidózás, csak tényszerű megállapítás! Jellemző ez az otromba hazugság: a magyar hatóságok által tett, az antiszemita beszédet elítélő nyilatkozatok ellenére visszatérő probléma az antiszemitizmus.

Jó, hogy nem állítja azt, hogy maga a magyar állam, élén Orbán Viktorral folytat antiszemita hecckampányokat, 1998-tól vagy még régebben!

Antiszemita az, aki mondja! Maga Sargentini is.

A cigányok pedig szabadon lehetnek akár közmunkások is.

 1. A migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai

Na: csak kibújik a szög a zsákból! Ezért minden: a migráncsokért. Mert Sargentini is ki akarja cserélni Európa lakosságát, mindenhová pirézeket akar betelepíteni, mert ez az érdeke az álliberális tőkéseknek. Közben pedig az a szomorú, hogy Sargentini azt sem tudja, mi az a népességcsere; csak gépiesen teljesíti, amit Soros mond neki.

És lehet itt hivatkozni az ENSZ-re meg az Európa Tanácsra: mi tudjuk, hogy ezek a szervezetek Soros zsebéből hazudoznak és ajvékolnak.

 1. Gazdasági és szociális jogok

Előhozta a hajléktalanokat is: fogadja be őket!

Csak néhány ócska hazugságot érintettem – az igazság az, hogy a jelentés hemzseg a hasonlóktól.

Őszintén szólva egyszerűbb lett volna röviden, tömören azt hazudni, hogy Magyarország klerikálfasiszta maffiaállam fogságába került – ennyike…

Na de egy ilyen jelentés kapcsán őszinteségről beszélni…

Kapcsolódó:

A kormány megtámadja a Sargentini-jelentés megszavazását az Európai Unió Bíróságán

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük