Kerítésen innenKiemelt hírek

Valóság-hekkelés, tér- és idő hajlítás, avagy kis magyar revizionizmus

Trianon és hatásai

Hatályon kívül helyezné Trianon ratifikációját a Mi Hazánk. A javaslatot Apáti Istvánnal és Dúró Dórával közösen jegyző Fülöp Erik.

Elképesztő valótlanságok

A három képviselő azzal érvelt, hogy a közel százéves törvény olyan “elképesztő valótanságokat” tartalmaz, hogy a javasolt lépést minden politikai pártnak és független képviselőnek támogatnia kell. Példaként említette, hogy a törvényben Sopron és további kilenc környező település Ausztria részeként szerepel, valamint a jogszabály olyan korlátozásokat tartalmaz, amelyek alapján Magyarország gyakorlatilag nem tarthatna fenn önálló hadsereget.

“Elsősorban az erkölcsi, morális hitelességünknek megfelelve kezdeményeznünk kell a trianoni békeszerződés felülvizsgálatát”

– mondta Fülöp Erik. Kérdésre válaszolva erkölcsi kötelességnek nevezte a Trianon okozta igazságtalanságok eltörlését, hozzátéve, e lépés megtétele után további politikai lépésre nyílik lehetőség. Ezek között említette a határon kívülre szakadt magyarok autonómiatörekvéseit és az esetleges kártérítést, egy másik kérdésre válaszolva ugyanakkor nagyon kényes kérdésnek nevezte az esetleges határmódosítást.

Száz év

akár a magyar történelemben, akár a világtörténelemben nem jelenthet örökkévalóságot – fogalmazott, megjegyezve, jelenleg

“nem biztos, hogy van erre lehetőség”,

esély, és nem is ez kezdeményezésük elsődleges célja.

Bármikor adódhat olyan helyzet Magyarország előtt, amikor ezekkel a lehetőségekkel élni kellene

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A fentiekből elégvilágosan kiderül, hogy kezdeményezésüket maguk a beterjesztők is inkább érzik egy médiahekknek, mint megvalósítható javaslatnak.

 

About Author

Szólj hozzá!