Válsághelyzet alulnézetben – csodára várva

A munkaadók és munkavállalók azon csoportja, akik nem tartoznak a kormány-kedvencek közé, egyre inkább a bőrükön érzik a veszélyt, ezek közül keresett meg egyet a Munkások Újsága stábja.

Kávézó Goethe árnyékában

Boskovics Gábor 15 alkalmazottal dolgozik, kávézója 10 éve működik. A vállalkozó többek között egy nagyon érdekes számot is mondott: abban, hogy a vendég asztalán landoljon a kávé a termelőtől a felszolgálóig több mint 20 cég munkája van benne. Ennél eddig talán senki nem fogalmazta meg szemléletesebben, hogy milyen sunyi, sokszor végig sem gondolt következménye lehet a világjárványnak, és nemcsak egészségügyi értelemben.

Boskovics arról is beszélt, hogy miután náluk jobb időkben koncertek is vannak, jól ismeri a művészvilágot, akik szintén mérhetetlen egzisztenciális gondok elé néznek. A kávézó tulajdonosa is azok közé tartozik, akik mivel pontosan fizették az adót és az egyéb járulékokat, képtelen volt tartalékokat képezni. Mint a vendéglátás területén olyan sokan, a kávézó is a házhoz szállításba menekült, ám úgy látják, ez a kényszermegoldás is csak ideig óráig működhet.

Csodavárás

Boskovics Gábor is, hasonlóan legtöbb vállalkozóhoz, valamiféle csodában reménykedik, ámbár ő is jó tudja – vesszük ki a szavából, hogy a csodák legkevésbé akkor történnek meg, amikor a legjobban várjuk a bekövetkezésüket.

Ez a videó egy újabb segélykiáltás, amit illene végre meghallania a kormányzatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük