Váltás a fideszes napilap főszerkesztői posztján – az új seprő nem hisz a független újságírásban

Nem publikus, hogy mit vétett Uri Marianna a főszerkesztői székben, de egyik napról a másikra mennie kellett. Utóda saját bevallása szerint nem hisz a független újságírásban, csak a tisztességesben.

Hogy lehet tisztességes, ami nem független?

Pénteken ellátogatott Miskolcra Pauska Zsolt, a fideszes médiaholding, a Közép-európai Sajtó- és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója, aki a Media1 információi szerint közölte Uri Mariannal, a sokak által csak ÉSZAK néven emlegetett, de hivatalosan Észak-Magyarország nevet viselő megyei lap főszerkesztőjével, hogy

nem tartanak többé igényt a munkájára.

Uri Mariann

a 2000-es évek eleje óta dolgozott a Mediaworks által bekebelezett Inform Mediánál. Amikor ma a Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója közölte vele, hogy leváltják, már meg is érkezett az utódja az Észak szerkesztőségébe. – írta meg a Media1.

Perceken belül azután megérkezett Uri Mariann utódja, Csákó Attila is, aki ezentúl irányítja az Északot. Csákó Attila mostanáig a szintén a Mediaworkshöz tartozó Világgazdaság című lapnál volt lapszerkesztő, de az új főszerkesztő a Karc FM munkatársaként is ismert.

A Karc FM honlapján közzétett hitvallása szerint nem hisz a független újságírásban, csak a tisztességesben.

A portál úgy értesült, hogy Uri Mariann munkatársait sokkolta az események gyorsasága és maga a főszerkesztő leváltása.

tiltakozom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük