Változás a halottból történő egyedi szervátültetés elutasításának nyilvántartásba vételéről - Városi Kurír

Sorting by

×

Változás a halottból történő egyedi szervátültetés elutasításának nyilvántartásba vételéről

Változás a szervdonációval kapcsolatos egyéni tiltakozó nyilatkozatok fogadási rendjében. Nem úgy ahogy eddig, nem oda ahogy eddig, a többi mar-ad régiben.

Hirdetés

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása

az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvénynek a szerv- és szövetátültetésre, valamint -tárolásra és egyes kórszövettani vizsgálatokra vonatkozó rendelkezései végrehajtásáról szóló 18/1998. (XII. 27.) EüM rendelet módosítása értelmében 2020. február 1-jétől az Országos Transzplantációs Nyilvántartás helyett az Országos Vérellátó Szolgálat által működtetett Nemzeti Szerv- és Szövetdonációs Tiltakozások Regisztere (NSZTR) fogadja és tartja nyilván a haláluk esetére a szerveik- és szöveteik transzplantációs célból történő eltávolítása ellen tiltakozó személyek vonatkozó nyilatkozatait.

A tiltakozásokat 2020. január 31-ig továbbra is az Országos Transzplantációs Nyilvántartás fogadja, az eljárásról itt tájékozódhat. Az ezen időpontig megtett tiltakozó nyilatkozatok érvényességét a változás nem érinti.

A tiltakozás nyilvántartásba vételét 2020. február 1-jétől is személyesen, ajánlott postai küldemény útján vagy háziorvosa közreműködésével kezdeményezheti az NSZTR-nél. A benyújtandó dokumentumokat a mindenkor hatályos 18/1998. (XII. 27.) EüM rendelet melléklete tartalmazza.

megoszt 1

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.