Változik a fővárosi tömegközlekedés menetrendje karácsonykor és újévkor

 Karácsonykor és szilveszterkor a feje tetejére áll a megszokás, miért lenne ez másként a tömegközlekedésben?  24-én délután 4 óráig járnak a nappali járatok, újévkor pedig egész éjjel közlekednek a metrók.

Változások már előbb is

December 22-étől január 1-jéig mindennap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár a 3-as metró, tehát csak a Lehel tér és Újpest között kell pótlóbusszal utazni.
December 22-én és 23-án, szombat-vasárnap több nagy forgalmú villamos-, autóbusz- és trolibuszvonalon a szokásosnál gyakrabban indulnak a járatok, így például a 2-es, a 4-6-os és a 17-es villamost, több trolit és buszt is a megszokottnál sűrűbben indítanak.

karacsony
December 24-én, hétfőn a nappali járatok reggel és napközben a szombati menetrend szerint közlekednek. 15-16 óráig, majd a legtöbb vonalon az éjszakai járatokkal lehet utazni. A Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc-repülőtér között közlekedő 100E busz a Deák térről 25-én 0.40-ig, a Liszt Ferenc-repülőtérről pedig 1.20-ig jár. December 25-én és 26-án az ünnepnapi, munkaszüneti napi indulásokat kell figyelni a menetrendben.
December 27-én és 28-án az iskolai szünet idején érvényes munkanapi, illetve több vonalon év végi menetrend lesz érvényben. Ez azt jelenti, hogy  több kisebb forgalmú járat nem közlekedik, és nem jár majd a D11-es hajó sem.

Na és szilveszterkor?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük