Van a családban középiskolás? - Lehet, hogy hétfőtől "élőben" folytatódik a suli, de senki nem tud semmi biztosat! - Városi Kurír

Sorting by

×

Van a családban középiskolás? – Lehet, hogy hétfőtől “élőben” folytatódik a suli, de senki nem tud semmi biztosat!

Elég röhejes, hogy január 6-án, szerdán még semmi biztosat nem tud sem tanerő, sem szülő és diák, hogy hétfőtől be kell-e menni a középiskolásoknak a sulikba, vagy marad a digitálisnak nevezett oktatás.

Hirdetés

2021 Magyarország

A 444.hu tudomása szerint egyre több hazai középiskola jelzi a diákoknak és a szülőknek:

úgy készülnek, hogy a jövő héten megnyitnak.

Van, ahol előre közlik a tervezett biztonsági intézkedéseket és akad olyan intézmény, ahol már az ebédpénzt is beszedték.

Ennek nem az az oka, hogy a KLIK bármiféle – akár nemhivatalos – információt adott volna nekik az újranyitás valós esélyeiről

Egyszerűen az, hogy az érvényben lévő, vonatkozó kormányrendelet szerint 11-én véget ér a középiskolák bezárása és mivel nem kaptak semmiféle segítséget vagy háttérinformációt arról, hogy ez ne így történne, kénytelenek eszerint cselekedni.

A jövő heti giminyitás mellett szól az is, hogy Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs december 16-ai ülése utáni tájékoztatón kijelentő módban közölte, hogy a téli szünet után az általános iskolákban január 4-én, a középiskolákban pedig január 11-én kezdődik újra a helyszíni oktatás.

Orbán miniszterelnök vasárnapi, január 3-ai rádióinterjújában elejtett mondatai viszont inkább arra utalnak, hogy nem lesz lazítás semmilyen területen, mivel szó szerint ezt mondta:

„Ha a vakcina előtt kezdesz lazítani, a vakcina meg nem érkezik meg, akkor egy fertőzéshullámot indítasz el, és szabadítasz rá az országra”.

A középiskolák bizonytalanságát csak növeli, hogy Orbán kijelentése sem jelenti feltétlenül azt, hogy mégse nyitnának ki hétfőn, hiszen ez formailag nem számítana lazításnak, mivel érvényes kormányrendelet szól róla.

Forrás

Rusvai

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.