Sorting by

×

Van, aki nem szereti az átvilágító ügyvédeket! – A hatóságok elfektetik, elhúzzák az ügyeket

Az egyik nyomozati jogkörrel rendelkező magyar hatóság egy magas rendfokozatú tagja azt mondta a közelmúltban egy ügyvédnek privát beszélgetésben, nem tetszik neki, hogy a pécsi átvilágító ügyvédek nyomoznak, őt ez felháborítja.

Rossz hírem van Drágaságom! Nekem se tetszik!

Pedig én is átvilágító ügyvéd vagyok! Nekem a legjobban az tetszene, ha megírnék egy feljelentést az ügyfelem megbízásából, beadnám a hatósághoz, aki a nyomozás lefolytatná törvényesen, az ügyész vádat emelne, a bíróság pedig elítélné azt, aki tényleg bűnös.

De mióta a Fidesz van hatalmon, erre sajnos nem lehet számítani, különösen politikailag is érintett ügyekben. Most nekünk arra kell számítani, hogy a hatóságok elfektetik az ügyeket, elhúzzák azokat és még véletlenül se akarják kinyomozni az igazságot.

Fidesz országban ez persze nem először fordul elő. A Kaya Ibrahim, Joszip Tot ügyben fideszes érintettségű cégeket temettek el úgy, hogy eladták azokat nem létező vagy lézető de az ügyletben valóságban részt nem vevő személyeknek. Idézek a Wikipédiából:
“1995. július 25-én Schlecht Csaba összesen 13, Fideszhez köthető céget adott el egy Kaya Ibrahim nevű németországi török személynek, vélhetően a cégek jelentős, összesen mintegy 300 milliós köztartozás megfizetésének kikerülése céljából. Ezek a cégek ekkor mind Schlecht tulajdonában álltak, de többségében egy héttel korábban vásárolta őket Simicska Lajostól (aki ekkoriban még a Fidesz gazdasági igazgatója volt), Kövér Szilárdtól (Kövér László testvérétől), illetve Varga Tamás Fidesz-közeli vállalkozóktól. Az így „fantomizált” cégek valóban nem fizettek ki egy fillért sem az államnak tartozásaikból.
Schlecht 1997. szeptember 17-én ismét több, összesen három Fidesz-közeli céget adott el, ismét egy németországi személynek, ezúttal a horvát állampolgárságú Josip Totnak. Ezek a cégek szintén komoly köztartozást halmoztak fel és a „fantomizáció” után szintén fizetés nélkül tűntek el.
A két, egymással összefüggő ügy 1998 augusztusában kapott országos ismeretséget, amikor Rádi Antónia erről írt cikke megjelent a Népszabadság hasábjain. Az októberben indult nyomozást a rendőrség 2001. szeptember 11-én zárta le vádemelési javaslat nélkül.”

Mikor az egyik tanút kihallgatta a rendőr, az azt, közölte, név szerint megmondja, ki szerzett hamis útleveleket, hamis adatokkal, amik fel lettek használva a szerződések megkötésekor. Mondta a rendőrnek, ha meg akarják tudni az Igazságot, akkor most azonnal tartsanak házkutatást itt és itt! A rendőr erre röhögni kezdet és visszakérdezett-

“Maga tényleg azt hiszi, van ebben az épületben jelenleg valaki is, akit érdekel az igazság?!

A nyomozást az első Orbán kormányzása idején meg is szüntette a rendőrség 2001-ben. Az új választás után hatalomra kerülő baloldali kormányzat hiába kezdeményezett új eljárást 2003-ban, addigra elévültek a bűncselekmények, meg kellett szüntetni nyomozást.

Most megint Orbán van hatalmon

A  hatalom csúcsán lévő személyek ellen nagyon nem akarnak nyomozni a hatóságok. De az zavarja őket, hogy mi megtesszük! Persze. Egy szerencsétlen tanút meg lehet venni, vagy fenyegetni, meg lehet félemlíteni akár a kihallgatás során, akár előtt, akár utána. Nem is kell, hogy a nyomozó hatóság tagja tegye meg ezt. Vannak erre a célra megfelelő kopaszok, akikkel a Fidesz mindig jó kapcsolatot ápolt.

Azonban tételezzük fel a játék kedvéért, ha pl. egy ügy koronatanúja legalább háromszor adta írásba több személy előtt a terhelő vallomását egy nagyon nagy hatalmú, fideszes maffiózóra. Akkor utólag már nehéz lesz megmagyarázni a bíróságon, ha ennek az ellenkezőjét állítja pl. a rendőrségi kihallgatása során. Nem lehet majd arra hivatkozni, hogy az átvilágító ügyvédek megfenyegették és ezzel kényszerítették hamis nyilatkozat tételére. Hiszen akár két és fél éve volt arra, hogy ezt a kényszerítést feljelentse a hatóságoknak. De nem tette persze. Mert ilyen nem is történt.

Szóval ezért zavar Benneteket az ügyvédi átvilágítás! Mert jobbak vagyunk nálatok mindenben. Tudjuk a játékszabályokat. Mi már többen akkor is ezekkel sakkoztunk, amikor Ti még csak kezdő rendőrök voltatok legfeljebb! Az már más kérdés, hogy most Ti vagytok hatalmon, bármikor írhattok törvénytelen,a bűnösöket mentegető, okszerűtlen, és megalapozatlan nyomozást megszüntető, feljelentést elutasító határozatokat. Közben cinikusan jókat röhögtök rajtunk. Pedig magatokon kellene!!!

Ettől azonban nem mi leszünk a bűnözők, hanem Ti! Ha szándékosan futni hagyjátok a bűncselekmények elkövetőit, mert fontos az előléptetés, a fizetésemelés stb. De nem lesz mindig Fidesz Maffia rendszer. Ti is felelni fogtok a bíróság előtt!

(A szerző pécsi átvilágító ügyvéd)

Kapcsolódó

átvilágító ügyvéd

 

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.