Connect with us

Bulvár

Van egy jó hírünk, megnyugszik az időjárás

nyár
Megosztás

Az elmúlt napok szélsőséges időjárása hétfőre nem csak nyugvópontra jut, de emberségesebb hőmérsékletre is vált.

Végre, normális nyári időjárás

A felhős tájakon szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és napközben általában kevés – a délnyugati tájakon kissé több – felhő lehet az égen. Csapadék a reggeli órákban a délnyugati, déli határvidéken még előfordulhat, de napközben már nem várható. Az északi, északkeleti szél többfelé ismét megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő- állítja a a met.hu.

időjárás

Se égen se földön riasztás

Reggelig a déli tájakon pattanhat ki kis eséllyel zivatar, de a kialakulási esélye az idő előrehaladtával egyre inkább csökken. Az esetleges kísérőjelenségek: átmeneti viharos (~60-85 km/h) széllökés, jégeső (~1-2 cm), intenzív csapadék. Hétfő napközben már nem valószínű kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség.

Orvosmeteorológia

Hétfőn fronthatás nem valószínű, de marad az É-i légmozgás. A hőség mérséklődésével a szív- és érrendszeri betegek állapotának javulása, az ödémás tünetek, a szívelégtelenség okozta fulladás mérséklődése valószínű.

Csínján a legkondival!

Délkeleten tartja magát a 30 fok. A lakásban, munkahelyen vagy az autóban működtetett légkondicionálók a pozitív hatások mellett számos kellemetlenség forrásai is lehetnek. A levegő páratartalmát csökkentve a nyálkahártyák szárazságát okozzák, így könnyebben telepednek meg rajta a vírusok, baktériumok, amik különböző felsőlégúti fertőzéseket okozhatnak. A légkondicionáló készülékben elszaporodó baktériumok, gombák ugyancsak súlyos fertőzések (pl. atípusos tüdőgyulladás) forrásai lehetnek – Eumet.

Ezeket olvasta már?

időjárás,

Szerző