Van egy rossz hírünk: márcsak 20 nap és kezdődik (vagy nem) a suli

Most még nem látjuk előre, mit hoz az idei ősz, de egyelőre úgy néz ki, hogy normális ütemben és időben elkezdődik a suli. Itt az idő, körülnézni, hogy mit kell újonnan beszerezni, egyáltalán mi újság az iskolai felszerelések, elsősorban a sulitáskák piacán.

Hogyan, mivel tovább?

Valószínűleg minden szülő izgatottan figyelte az elmúlt hetekben a következő tanévről érkező híreket. Már felsejlik, nem is annyira távolban az iskolakezdés. Az idei tavasz váratlan fordulata, a hirtelen nyakunkba szakadt otthonoktatás egyszerre volt felszabadító, hogy többet lehettünk a gyerekeinkkel és jobban beleláttunk a mindennapi kis küzdelmeikbe, de ugyanakkor pokolian nehéz volt egész nap készenlétben lenni, és igazodni a digitális oktatás kihívásaihoz.

Hírfolyam>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Sulitáska soroló

Az első szempont minden bizonnyal az, hogy mitől jó, ha úgy tetszik, mitől nem nehéz az iskolatáska. Persze azon kívül, amit muszáj belepakolnia. A legfontosabb, hogy ha lehet, akkor üresen könnyű legyen, a jó iskolatáska önsúlya 1 kg körüli, sőt inkább alatta marad. A gyerekek egészséges testtartása érdekében a gerincbarát kiképzés a másik fontos tényező, jó, ha a táska hátrésze vastagon kipárnázott, keressük a termékleírásban mindig az ergonomikus szót. Hogy a táskát mindig tökéletesen a gyerek magasságához és testalkatához lehessen igazítani, a vállpántok mindenképpen legyenek állíthatóak, no és persze szintén puhák, párnázottak. Figyeljünk arra, hogy a táska hátoldala teljes felületével a gyerek hátához illeszkedjen, mert ez tudja tehermentesíteni a gerincoszlopot, így terhelődnek arányosan a váll- és hátizmok. Természetesen az sem mindegy, hogy milyen anyagból készül a táska, a vízlepergetős anyagú, műanyag aljú táska praktikusabb kisgyerekeknél. És ha lehet, akkor válasszunk olyan táskát, amelyen esetleg valamilyen fényvisszaverős elem is van: legyen az akár egy dekorációs csík, vagy éppen egy világító csat.
A jó minőségű iskolatáskák bőven kibírnak legalább 2 iskolai szezont, gondos használat esetén akár még többet is. Nyilván más igényei vannak egy kis elsősnek-másodikosnak, mint egy kiskamasznak, illetve egy felső tagozatosnak, vagy középiskolásnak, tehát azért az átlag 2 évenkénti iskolatáska-csere benne van a pakliban.

Jó sulitáskával sem öröm minden reggel suliba menni, de ócskával nemcsak egészségtelen állandó kínszenvedés is.

Kapcsolódó

suli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük