Van nekünk 6 közjogi méltóságunk? – Felső kategóriás autókat vesz a Készenléti Rendőrség, csak a karbantartásra nettó 84 milliót szánnak!

A Készenléti Rendőrség 25 darab felső kategóriás autót vásárol, egyedi kialakítással és szervizelési szolgáltatással együtt. A közbeszerzési kiírás szerint a kért személyautók között hat darab, az állami normatíva alapján a legmagasabb, 9. kategóriába sorolt jármű is van, amely például a közjogi méltóságoknak jár – vette észre a napi.hu.

Leamortizálódtak?

A védett személyekkel kapcsolatos biztosítási feladatokat is ellátó Készenléti Rendőrség 25 gépjármű szállítására és szervizelésére írt ki közbeszerzési eljárást. A néhány száz millió forint értékű beszerzés keretében az autók leszállítására és négy éves szervizelésére kell a pályázóknak ajánlatot tenni, négy részre bontva. A részeket a közbeszerzési állami normatíva – amely a járműveket a műszaki paraméterek és a felszereltség alapján kategóriákba sorolja – alapján határozták meg – derül ki az európai uniós közbeszerzési értesítőből (TED).

Részenként csak egyforma típusú gépjárműveket ajánlhatnak a pályázó cégek.

Az első részben 6 darab felső kategóriás

– a személygépjárművekre vonatkozó állami normatíva 1-9. kategóriája közül a legmagasabb, 9. kategóriába sorolt – autót vásárolnak. Az autók „egyedi kialakításúak” lesznek, de a Készenléti Rendőrség nem részletezte a közbeszerzési kiírásban, hogy milyen (biztonsági és egyéb) felszereléssel kell ellátni az autókat. Azt sem közölte, hogy kik használjak majd – sofőrrel – a járműveket.

Köztük lehetnek a Készenléti Rendőrség által védett személyek, mint például a közjogi méltóságok közül a köztársasági elnök vagy az Alkotmánybíróság elnöke, illetve az idelátogató külföldi védett személyek.

A nyertes szállítónak és partnerének vállalni kell az autók karbantartását és kárjavítását is, 48 hónapra, összesen nettó 21 millió forint keretösszegig.

A második részben 9 darab egyterű

személygépjárművet szereznek be, egyedi kialakítással, továbbá 48 hónapra karbantartási és kárjavítási csomaggal, nettó 31,6 millió forint keretösszegig. Az egyterűeket az állami normatíva 1-5. kategóriába sorolja, a Készenléti Rendőrség legalább a 4. kategóriába sorolt járműre vár ajánlatot (de 5. kategóriás is ajánlható.)

A harmadik részben 6 darab személyszállító könnyű terepjárót

szereznek be, egyedi kialakítással, valamint 48 hónapra karbantartási és kárjavítási csomaggal, nettó 21 millió forint keretösszegig. A könnyű terepjárókra az állami normatíva 1-2. kategóriát szab meg, most a 2. kategóriással lehet pályázni, de ajánlat tehető nehéz terepjáróra is.

A negyedik részben 4 darab, a személyszállító

személygépjárművekre meghatározott 1-9. kategóriából a 8. kategóriába sorolható autót szereznek be (ilyet használhatnak például miniszterek és államtitkárok is), egyedi kialakítással, 48 hónapos karbantartási és kárjavítási csomaggal, legfeljebb nettó 10,8 millió forint keretösszegig.

Az autókat 4-12 hónapon belül kell leszállítani (de előbb is lehet teljesíteni); jótállást legalább 4 évre vagy 200 000 kilométerre kell vállalni. A nyertessel 5 éves megállapodást kötnek. Az ajánlatkérő a szervizelési keretösszegek 25 százalékának lehívására vállal kötelezettséget.

Az ajánlatokat az autók ajánlati ára (az utólagosan beszerelt kiegészítő berendezésekkel, felszerelésekkel együtt, forgalomba helyezve), valamint a szervizelés és kárjavítás nettó rezsi óradíjai alapján értékelik.

A nyílt közbeszerzési eljáráson azok a vállalkozások tehetnek ajánlatot, amelyek az elmúlt három évben rendelkeznek részenként legalább két darab, a kiírásban meghatározott kategóriájú (vagy magasabb) jármű szállításáról referenciával. Az ajánlati határidő augusztus 16-án jár le.

Ezzel egyidőben…, ha már a rendőrökről (is) van szó

Kapcsolódó

 

közjogi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük