Vándor CÖF-kiállítás az őszödi beszédről fegyverekkel és egyéb eszközökkel (?) fűszerezve

A 2006-os „Gyurcsány-terror” eseményeit bemutató országjáró vándorkiállítást rendez a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) kezdeményezésére – jelentette be a szervezetek szóvivője kedden.

CÖF-szolgálat

A „2006. október 23-án vérvörösre festett köztársaságról” szóló vándorkiállítás, amelynek anyagát a települések közterületein fogják bemutatni, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 15. évfordulóján, vagyis szeptember 17-én indul útjára

– közölte ifj. Lomnici Zoltán.

Az MTI szerint a sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy

többek között fényképeket, „a rendőrterror során használt” fegyvereket és eszközöket bemutató tárlatot fórumokkal kísérik majd, amelyeken „2006 hősei”, a jogsértések érintettjei számolnak be a történtekről.

A szóvivő elmondta, ezzel egy időben javaslatot tesznek egy civil igazságtételi bizottság felállítására, amely a “rendőrségi bűncselekményeket”, az eseményeket követő bírósági gyakorlatot, illetve a közhatalom által elkövetett alapjogsértéseket vizsgálja majd.

Annál is inkább, mert Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök jogi felelősségre vonása elmaradt

– közölte ifj. Lomnici Zoltán.

Pillanatkép a “békés tüntetőkről”

fotó: facebook

Gaudi-Nagy Tamás, a NJSZ ügyvezetője

a vándorkiállítás annál is inkább aktuális, mert az a politikai elit, amelynek érdekében történt a “rendőrterror”, arra készül, hogy ismét hatalomra kerüljön, illetve máig tagadja a jogsértéseket, és azt ígéri, hogy ott folytatja, ahol korábban abbahagyta.

A kiállításnak az a célja, hogy a fiatalok számára, akik koruknál fogva már nem voltak tanúi a történteknek, felelevenítsék a 2006-os eseményeket, amelyek a hatalom érdekét szolgáló “szisztematikus terrornak” feleltek meg, mert a tudatébresztés morális és nemzetpolitikai felelősség

Hozzátette:

Gyurcsány Ferenc esetében az igazságtételi bizottság vizsgálata azért is szükséges, mert a terrorcselekmény el nem évülő bűncselekmény.

Az úgy volt….

Gőbl György, a kiállítás szervezésében szintén részt vevő Közhatalom Jogsértettjei Egyesület elnöke azt mondta, nem a békés tüntetők, hanem a rendőrök kezdeményezték az erőszakot 2006. október 23-án, amikor a rendőrök minden ok nélkül vertek véresre embereket.

A jogsértések sértettjei közül csak kevesen kaptak elégtételt

Nagy László, akinek az egyik szemét gumilövedékkel kilőtték a tömegoszlatás során, közölte, a rendőrök ahelyett, hogy az előírások szerint lábra lőttek volna, célzott lövéseket adtak le az emberek fejére. Ennek következményeként neki a szájpadlásán keresztül operálták meg az egyik szemét, amelyre megvakult – számolt be a történtekről az egykori tüntető.

“Aggyá pézt”!

Az is elhangzott, hogy a CÖF-CÖKA várja mindazok jelentkezését, akik 2006-ban jogsérelmet szenvedtek el, de történetük eddig titokban maradt. Továbbá

adománygyűjtést is indítanak a vándorkiállítás finanszírozása érdekében.

A sajtótájékoztatón ifj. Lomnici Zoltán arra a felvetésre, hogy a baloldalon felmerült egy új alkotmány elfogadásának lehetősége akár az egyszerű parlamenti többség megszerzése mellett is, úgy reagált:

ez jogi értelemben bűn, politikailag pedig kivitelezhetetlen és a demokrácia lábbal tiprása.

“2006 hősei”?

Minden bizonnyal felkeresték a felbőszült (bőszített) tömeg őrjöngésének rendőráldozatait is, akik szolgálatteljesítés közben szenvedtek sérüléseket fent említett harcoskedvű honfitársaiktól és biztosan lesznek ott budapesti polgárok, akik nem tudtak hazajutni, mert randalírozó hazánkfiai-lányai éppen arrafelé borogattak kukákat és gyújtogattak. Lehet, hogy sikerült olyan “akkorvolt” kisgyerekkel is találkozniuk és elhívták őket csevegni, akik baromira megijedtek az utcáról hallható ordenáré kiáltásoktól, a tomboló tömeg látványától és idősek is lesznek szép számmal, akiket a beindított tank emlékeztetett iszonyú időkre.

Mert ugye így lenne teljes a visszarévedés!

 

cöf

2 hozzászólás

 • 2021.06.02 - 19:04
  Közvetlen hivatkozás

  Tehát akkor közzéteszik, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának és nemzetbiztonsági bizottságának 2006. szeptember 19-én, megtartott együttes zárt üléséről készült jegyzőkönyvet is? Itt ugyanis NYITRAY ANDRÁS (Fidesz), sérelmezte, hogy miért nem használtak éles lőszert, és ki adott utasítást (ha adott), a rendőri állománynak, hogy nem használhat fegyvert!

  Véleményem szerint nem kardlapozásról, hanem sok-sok halottról beszélnénk, ha ők irányították volna a felvonultatott rendvédelmi erőket! Ezzel kellene dicsekedni!

  Válasz
 • 2021.06.03 - 06:16
  Közvetlen hivatkozás

  Erdekes! Hat megsem lett ongyilkos a kolott szemu martir! Pedig a kozossegi oldalakon a trollok masrol sem beszelnek, mint hogy a kilottszemu egyen a traumatol ongyilkos lett. Ja. Ezek meg a hazugsagaikban sem kovetkezetesek – tok szerencsetlen bagazs – de inkabbvelejukig romlott bunozobanda! Amikor egy Bibo intezetbeli osztaly 20 fos politikai elittel meghekkeli a Magyar Koztarsasagot

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük