Váratlan, drámai fordulat a Fideszes képviselőnő gyilkosának ítélethirdetésén

A teremben tartózkodók szinte egy-emberként döbbentek meg, amikor a Debreceni Ítélőtáblán kihirdették a jogerős ítéletet Balla Irma debreceni Fideszes képviselőnő meggyilkolása ügyében.

Úgy hagyták helyben az elsőfokú ítéletet, hogy mégsem

Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfit hétfőn a Debreceni Ítélőtábla.

A tábla jóváhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét, de, és itt következett a csavar,  nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés helyett nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek D. Lajost.
A vádlott feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A bíróság szerint a vádlott bántalmazta a sértettet, de azt nem lehet kétséget kizáróan megállapítani, hogy kizárólag ő bántalmazta és ennek következtében hunyt el. Ezért nem róható a terhére a különös kegyetlenség mint elkövetési mód – indokolta a bíró.
Az ítélőtábla nem látta indokát a büntetés enyhítésének vagy súlyosításának, a cselekmény kísérletkénti minősítésével tartotta arányos büntetésnek az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés büntetést – magyarázta.

A tényállás szerint D. Lajos 2007. április 6-án éjjel támadt rá a képviselőre az otthonában. Feszítővassal előbb többször fejen ütötte áldozatát, majd a nyakára ütött, olyan gégesérüléseket okozva, amelyek következtében az asszony azonnal belehalt a sérüléseibe. A sértett holttestét másnap hazaérkező fia találta meg.

Előzmény

A gyilkosság miatt korábban az áldozat fiát, ifj. S. Sándort első fokon 12 év fegyházra ítélték, de másodfokon új eljárást rendeltek el, majd felmentették. Ifj. S. Sándor számára 2016-ban több mint tízmillió forintos kártérítést ítélt meg a Debreceni Járásbíróság. A harminc hónapot előzetes letartóztatásban töltő férfi korábban bejelentette, hogy a jogerős ítélet után perújítást kezdeményez a kártérítési ügyben.

Egy hozzászólás itt: “Váratlan, drámai fordulat a Fideszes képviselőnő gyilkosának ítélethirdetésén

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük