Ezután a Várba csak feketeöves kormánykiszolgálók költözhetnek

Öröm az élet az olyan országban, ahol az igazságügyért felelős vezetők pártatlanul és részrehajlás nélkül teljesítik feladatukat, nincsenek politikai előítéleteik, és sem az övéik, sem maguk felé nem hajlik a kezük.

Én már örülök is

Varga Judit CSOk-ügye csak picit zavarta meg az örömömet. Már mindenki végiggondolhatta, ő is kapna-e hasonló helyzetben CSOK-ot vagy 192 milliós hitelt 8 millió önrészre.

De ugorgyunk

Most Völner Pál igazságügyi államtitkár örvendeztetett meg minket példásan igazságos álláspontjával. Azon kapta fel a vizet, hogy egy baloldali kutatóműhely, a Politikatörténeti Intézet, miután egy állami üldözőhadjárat keretében előbb államosították iratanyaga nagy részét, majd vitatható jogi körülmények között érdemi csereajánlat nélkül kilakoltatták székházából, a Várban fizet egy bérleményért. Mint Mr. Pártatlan, azaz az államtitkár írja, ott

“elemezgethetik, dicsőíthetik majd a marxista tanokat”,

ami igazán tűrhetetlen. Völner úr biztos benne, hogy

“teljesen le fogják lakni… eddig ugyanis a Kossuth téren bitorolták egy állami épület egyik részét, csak hosszú pereskedés után lehetett kitenni őket.”

Ilyenek ezek a baloldaliak,

“amire ráteszik a kezüket, azt általában tönkreteszik. Ezt tették az országgal is, akárhányszor csak hatalomra jutottak”.

Ez a lelakás olyan komcsi meg ballib szokás

Aki balra szavaz, azt a KÖJÁL-nak (ha volna még), a rendészetnek, az önkormányzatnak és a társasházi közös képviselőnek is rendszeresen ellenőriznie kellene. Mert különben direkt lelak, miközben a marxi tanokat dicsőíti, ami ellentmond a lakás rendeltetésszerű használatának.

Most hagyjuk is,

hogy az igazságügy ilyen irányítása mellett milyen jogorvoslatra számíthatott és számíthat a kutatóintézet. Ne beszéljünk arról, hogy korábbi rezidenciájukat nemhogy tönkretették, hanem példásan karbantartották, láthatta bárki, aki könyvtárukban, konferenciáikon megfordult. A hatalmas iratanyagot nyilvánosan kutathatóvá tették, nem kevés költséggel gondozták, míg a kormány a kilakoltatás óta nemigen törődik vele. Hogy a tudomány nem szívügyük, azt megtanulhattuk az Akadémia sorsából.

De azon azért eltűnődtem,

hogy Bayer Zsolt feltehetőleg umbuldával szerzett Várbéli lakásbérletére és a kegyencek hasonló üzleteire egy szava sem volt államtitkár úrnak. Igaz, kevéssé valószínű, hogy Bayer Zsolt és társai majd “elemezgetik a marxista tanokat” a bérleményben.

Helyes is, ha ezután a Várba csak feketeöves kormánykiszolgálók költözhetnek. Különben hogy lehetne majd a műemléképületekben lefesteni pár régi freskót, hogy kerülhetne rájuk szép új erkély, mint ahogy a Karmelita kolostorban történt?

Csakhogy lássuk, hogyan óvják azt, amire “ráteszik a kezüket”, mint államtitkár úr fogalmazott.

Lajsz

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük