BanánköztársaságKiemelt hírek

A Mentelmi Bizottság nevéhez méltón mentegeti Varga Gábor “ő kutyájuk kölkét”

A Mentelmi Bizottság nevéhez méltón mentegeti Varga Gábor "ő kutyájuk kölkét"

Nem hajlandó vagyonnyilatkozati eljárást indítani Varga Gábor fideszes képviselő ellen a “Mentelmi bizottság”. Pedig a képveselő öt éven keresztül felejtette el bevallani a telkén kinőtt 200 négyzetméteres, jakuzzis vendégházat – írta Hadházy Ákos közösségi oldalán, aki nem először foglalkozik a Varga-anomálián keresztül a regnáló “senkit -aki a mi kutyánk kölke- nem hagyunk az út szélén” technikájával.

“A bizottság nevéhez méltón mentegeti őt:

azt mondja, hogy a képviselő előzetesen – kérés nélkül – tulajdoni lappal igazolta, hogy már nem az övé az épület (hanem a családja által létesített egyesületé).

Csak az a baj, hogy az ezt állító bejegyzést a botrány kirobbanása után, szeptember 21-én vezették a tulajdoni lapra. Tehát korábban 5 éven keresztül “de jure”, hivatalosan is az övé volt, amit viszont nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatban.

Nem volt kétségem afelől, hogy kimentik őt, csak azt nem gondoltam, hogy ennyire primitív, átlátszó és szánalmas módon.”

-olvasható a bejegyzésben.

Háttér

Varga Gábor fideszes országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozatában nem szerepel ez a szántóföldjén 2015-ben kinőtt hatalmas “vendégház”, csak a képviselő szomszédos telken levő 220 nm-es háza (amit tanyának hív).

-számolt be szeptember elején először Hadházy a hiátusról.

A booking.com oldal szerint (ahol a helyrajzi szám is megtalálható) a vendégházat a képviselő felesége, anyósa és sógórnője által gründolt Dél-Mezőföld Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület üzemelteti. Az egyesület 2013-ban 50 millió EU támogatást, a Darányi-tervből pedig 8 millió forint kapott. Az egyesület honlapja időközben elérhetetlenné vált, de a google eltárolt néhány oldalt. Ebből látszik, hogy az alapítók között ott vannak Varga felesége és rokonai illetve a szintén általuk gründolt Bikácsi Nőegylet is. Az eltárolt , archív valamint felbukkan a vendégház is

A semmi közepén (de a képviselő luxus farmjának szomszédjában)fekvő “vendégház” csak egyben vehető ki és minimum két éjszakára, éjszakánként 90 ezer forintért – így nyilván nem tolonganak a vendégek. Bár 2015 óta “működnek”, a booking.com-on csak ketten értékelték a szállást, abból az egyik stílusa alapján könnyen lehet, hogy a vendéglátó volt maga, a másik egy odatévedt francia, aki panaszkodik a vihar után szinte járhatatlan földútra…

Bár az EU nyilvántartásban nincsen nyoma, hogy az 50 millót mire kapták a nőrokonok, a közbeszerzési értesítő szerint 20 milliót költöttek az azóta az internetről nyomtalanul eltűnt egyesület székhelyének felújítására (egy kis falu, Bikács volt evangelikus parókiája), 19 milliót “az egyesület munkájához szükséges eszközökre-146 tétel(!) 11 milliót pedig marketing eszközökre. A Darányi terv 8 milliójának nem találom nyomát. Így azt sem tudni, hogy a vagyonnyilatkozatból kifelejtett hatalmas vendégház miből épült.

A képviselő vagyonnyilatkozatában az épületnek helyet adó terület (2000 júniusában vásárolt szántó+szőlő+nádas) szerepel, de -szemben a másik házával- a vendégház lemaradt róla, ezért vagyonnyilatkozati eljárást fogok ellene kezdeményezni, hogy kiderüljön, milyen forrásból épült.

A terület tulajdoni lapján szerepel az épület, “szálláshely” megnevezéssel, a vagyonnyilatkozatban azonban csak szántóra, szőlőre és nádasra emlékezett a képviselő, pedig a házából jól látszik a néhány száz méterre levő “vendégház”. Az összes, kapcsolódó dokumentum elérhető itt– számolt be Hadházy.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

A Mentelmi Bizottság nevéhez méltón mentegeti Varga Gábor "ő kutyájuk kölkét"

About Author

Szólj hozzá!