Amerikán Twitter-elnöke van, mi sem maradhatunk le, nekünk Facebook-miniszternő jutott. Varga Judit, nemzeti kormányunk igazságügyminisztere úgy gondolta, hogy a néphez vezető legrövidebb út, ha közösségi oldalán posztol. Több sem kellett, az ötletből hipp-hopp kisfilm lett.

Így megy ez 2020 Magyarországán

2020 az áldozatsegítés éve lesz, és zéró tolerancia az erőszakkal szemben – Facebook videóban jelentette be Varga Judit igazságügyminiszter, milyen szigorításokat tervez a mélyen megrendítő győri gyerekgyilkosságok után.

Kisfilmben jelentette be az “igazér”,

milyen intézkedéseket kezdeményezett, tervez, miután

“mélyen megrázták az elmúlt időszak tragikus hírei“.

Édesanyaként és nőként is együtt érez a fájdalmat elszenvedőkkel – utalt a győri gyermekgyilkosságra. Arról, hogy ez esetben mi a baj a az isztambuli egyezménnyel így vélekedett ugyanott:

“az Isztambuli Egyezménynek az ügyhöz semmi köze, a magyar jogrendszer a nők védelmében az Egyezménynél hatékonyabb és erősebb védelmet biztosít. Nem ratifikáljuk a migrációt is támogató Egyezményt, amely azt is állítja, hogy az emberek nem férfinak és nőnek születnek, hanem léteznek társadalmi nemek”.

Igazságügyminiszterként az erőszakkal szembeni zéró tolerancia jegyében jár el – mondta a videóban.

Eszerint, aki más életére tör, azt ne lehessen feltételes szabadságra bocsátani! Tavasszal szigorítjuk a feltételes szabadságra bocsátás szabályait, az igazságügyminisztérium az Országgyűlés elé terjeszti javaslatát

– jelentette be a miniszter.

Varga a Kúria elnökénél kezdeményezte

az életellenes bűncselekmények ítélkezési gyakorlatának a felülvizsgálatát,

“meg kell vizsgálni, hogy a bíróságok megfelelő szigorral lépnek-e fel az élet elleni bűncselekmények esetében, érvényesül-e a középmérték szabálya a büntetések kiszabásánál”.

A nők és a gyermekek kiemelt védelme érdekében

a bírói joggyakorlat felülvizsgálatát is kezdeményezi a szülői felügyelet és kapcsolattartás, valamint a gyermekelhelyezés tekintetében is.

A gyermekvédelmi jelzőrendszer működését is felül kell vizsgálni mindezzel összefüggésben. Emellett 2020-ban megduplázzák az Áldozatsegítő Központok kapacitásait,

közel 600 millió forintot költenek majd ezekre.

(Csak az összehasonlítás okán: Egy üresen tátongó stadionra minimum pár milliárdot!)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét