Varga Judit anyósa kinevezéséről: “nem előre lép, hanem legfeljebb oldalra”!

Az anyósa már az ő miniszteri kinevezése előtt a a Kúria főtitkára lett, ”ami a bírói hivatás egyik csúcsa”. Ha az OBH elnökhelyettesévé kinevezik, nem előre lép, hanem oldalra – reagált Varga Judit az Index cikkére.

Várhatóan a jövő hét elején Áder János államfő az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének előterjesztésére a bírósági igazgatási szervezet elnökhelyettesévé nevezi ki Erőss Monikát. Az Index információját az OBH többszöri kérdésre sem cáfolta, annyit pedig megerősítettek, hogy Erőss Monika pályázott az OBH elnökhelyettesi posztjára

A sasszé….

Varga Judit közösségi oldalán reagált a megszólíttatásra:

“Az ellenzék szerint nem létező “független” média ökle, az index ma öles betűkkel hirdeti, hogy az anyósom pályázott az Országos Bírósági Hivatal egyik elnökhelyettesi posztjára. A “független” médium, ugyan nem kérdezett meg a kérdésben, de a következőket tartom szükségesnek közölni:

Az anyósom 1984. óta dolgozik bíróként

(ekkor én még óvodás voltam), sőt talán sokan emlékeznek az édesapjára, dr. Erőss Pálra is, aki legfelsőbb bírósági bíróként és egyben a Jogi Esetek című műsor szereplőjeként egy “ország jogásza volt”. Felsorolni is nehéz, hogy a 36 éves bírói pályafutása során a bírói hivatás és igazgatás hány területén dolgozott, de ami talán a legfontosabb, hogy 2012. január 1. óta, tehát az én miniszteri kinevezésem előtt 7 évvel nevezte ki a Kúria elnöke, a Kúria főtitkárának, ami a bírói hivatás egyik csúcsa és a bíróságok egyik legfontosabb igazgatási vezetői funkciója.

Ezt a pozíciót töltötte be mostanáig, mindenki szakmai megelégedésére.

Ez még az index újságírójának sem fájt.

Amennyiben az OBH elnökhelyettesévé kinevezik, nem előre lép, hanem legfeljebb oldalra.

Az önéletrajza magáért beszél.

Ha az index újságírója a vonatkozó jogszabályokat elolvasta volna, pontosan látnia kellett volna, hogy az anyósom pozícióváltása semmilyen összeférhetetlenségi kérdést nem vet fel.”

 

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük