Sorting by

×

Varga Judit két facsemeteültetés és egy út átadása közben valósághajlít

Tizenkét éve együtt, közösen mutattunk ajtót a baloldalnak, de most az ablakon akarnak visszajönni. Varga Judit igazságügyminiszter is százszázalékos kampányüzemmódba kapcsolt, ha kell ásót ragad és persze könnyedén csattogtatja a szalagátvágó ollót is.

Facsemete-összekötő út kombó

Varga Judit miniszter Szabó Zsolt Heves megye 3. számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltjével Tenken elültett egy facsemetét, majd átadta a Kápolnát Tenkkel összekötő utat.

A kommunista ideológia alapján a vidéket meg kellett fosztani mindentől, ami tájegységbeli sajátosságát, kultúráját és életmódját kifejezi. Így elvesztette régi fényét, a tömeges államosítások pedig elvették mindazt, amiért sokak szülei és nagyszülei “vért izzadva” megdolgoztak

– mondta Varga Judit.

A 3208-as jelű, Kápolna-Tenk összekötő út felújításával régi adósságát törleszti a kormány – mondta a miniszter, jelezve, a munkálatok során az útburkolat mellett az árkokat, átereszeket, buszmegállókat is rendbe tették, a KRESZ-táblákat pedig kicserélték.

“Tizenkét éve együtt, közösen mutattunk ajtót a baloldalnak, de most az ablakon akarnak visszajönni, miközben megtesznek mindent, hogy eltereljék a figyelmet saját teszetoszaságukról, felelőtlen kijelentéseikről és a 2010 előtti kudarcos kormányzásukról.”

Egerben Varga Judit a helyi áldozatsegítő központ megnyitó ünnepségén….

Varga Judit kiemelte: a hazai áldozatsegítés rendszerét időről időre érő kritikákkal ellentétben Magyarország ezen a területen az elmúlt időszakban európai mércével is példamutató munkát végzett és eredményeket tud felmutatni. Ezt a teljesítményt az Ukrajnában zajló háború miatt szenvedőknek “emberfeletti igyekezettel” nyújtott humanitárius segítséghez hasonlóan az unió is elismeri – tette hozzá. Közölte:

azok közül a politikusok és civil szervezetek közül, akiknek, illetve amelyeknek a kormány ebben a munkában korábban partnerséget ajánlott, néhányan rosszhiszeműen visszaélve a lehetőséggel “alaptalanul és hamis híreket terjesztve” támadják az áldozatsegítés rendszerét.

Megdöbbentő, erkölcs nélkül való….

Varga Judit megdöbbentőnek és erkölcstelennek nevezte, hogy a baloldal “politikai kampánycélokra használja az áldozatokat”. Egyszersmind rámutatott: ezzel a segítők mindennapos erőfeszítéseit, empátiáját, igyekezetét is megkérdőjelezik. A miniszter jelezte:

a kormány azért dolgozik, hogy Magyarországon minél kevesebben váljanak áldozattá, de csodára senki sem képes. Ugyanakkor minden jó szándékú partner számíthat a kabinet együttműködésére .

Kitért arra is, hogy a kormány kiemelt feladatának tekinti a bűnözés, azon belül is a nőkkel szembeni erőszak visszaszorítását, valamint elkötelezett a gyermekvédelem és az áldozatsegítés területén.

Az “ősi erkölcsi törvény”

Pajtók Gábor (Fidesz-KDNP), Heves megyei kormánymegbízott, a megye 1. számú, egri székhelyű választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje köszöntőjében kiemelte: az esemény ráirányítja a figyelmet a társadalom egy kiszolgáltatott, segítségre szoruló csoportjára, amelynek tagjai köztünk élnek. Fontos, hogy ez a téma minél több emberben felmerüljön és beépüljön a köztudatba – jegyezte meg.

Sokan dolgoznak Egerben is azért, hogy az “ősi erkölcsi törvénynek” érvényt szerezve segítsék az áldozatokat.

Ebben a misszióban az állami szereplők helytállása elengedhetetlen, de nem képes teljes megoldást nyújtani a problémára,

így a rendszer nélkülözhetetlen szereplői a civil szervezetek is, amelyek együttműködése és a két oldal egyensúlya ad igazi biztonságot

– mondta. Ennek kapcsán köszönetet mondott Eger önkormányzatának is, amely a törvényes keretek között ingyen biztosított helyet a most átadott központ megvalósításához.

Kapcsolódó

Varga Judit két facsemeteültetés és egy út átadása közben valósághajlít

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.