Varga Judit “igazér” Facebook-oldalán izmozott a Facebookkal! – Magyar embernek, magyar cenzúrát

Varga Judit igazságügyminiszter, még mindig “új-seprű” minőségében közösségi oldalát használva fényezte magát, mint azt a politikust, aki egyszál kivont karddal megy csatába a Facebook és a Google ellen.

A Sziget Fesztivál Fidesz eu-pontján lazán elférnek az érdeklődők

Aki unta már vasárnap a dögmelegben a tömeget, az bizton mehetett a Sziget Fesztivál kormány-areájába, az EU Meeting Point-ba, ahol Varga Judit igazságügyminiszter “adott elő”. Mielőtt az a vád érne, hogy túlzok, nézzék:

fotó: MTI

A kontraszt okán….

fotó: MTI

De vissza Vargához. Mondandóját aköré fűzte, hogy mivel a Facebook-ot és a Google-t nem tudja befolyásolni a regnáló, szívesen venne a kormány olyan törvényi ráhatást, amivel betarthatna a techmultiknak. Képzeli mindezt úgy, hogy nem csak mimagyarok tennénk mindezt, hanem rávenné az uniót, ők mégis picit nagyobb felvevőpiac nálunk.

“Az elkövetkező évtizedek egyik legnagyobb kihívása lesz, hogy miként lehet szabályozni a nagy multinacionális vállalatok túlhatalmát.”

Ennél a pontnál összerezzent a két említett cég…..

“Nemcsak arra koncentrálnak, hogy a maguk területén jobbá tegyék a világot, hanem próbálják a mögöttük álló tulajdonosok meggyőződése szerinti világképet ráerőltetni a felhasználókra. Például a Facebooknak nem dolga, hogy cenzúrázzon bizonyos migrációval kapcsolatos híreket”

Ezt egy virtigli “demokrata” – itt magukra gondolt – nem tűrheti!

Alig meglepő módon pontos – honnan az infó? – számokkal állt elő, aminek a forrását nem jelölte meg:

Magyarországon jelenleg 5,4 millió ember használja a Facebookot, 1,9 millióan az Instagramot, tehát az itt élők aktívan vannak jelen a digitalizációs térben. “Erős alapjogi kihívásról beszélünk, az embereknek világosan látniuk kell, ki őrzi az őrzőket”

Attól féltében, hogy mimagyarok nem tudunk rendesen eligazodni – érts: olyat is olvasunk, ami nem kompatibilis a Fidesz-irányelvvel – a hírek tengerében, jobbnak látná a frissen kinevezett, ha a nagytesó felügyelné, szelektálná azokat.

Mindent a népért!

Jobb híján és mivel az egyelőre még rendszabályozatlan nép ezt olvassa inkább és nem a kormány pártsajtóját, közösségi oldalán jelentett be úgy valamit, ami, ha jobban megnézzük semmi.

“Az Igazságügyi Minisztériumban létrehozunk egy munkacsoportot, amely azt vizsgálja, milyen lehetőségek vannak nemzeti és európai uniós szinten egy olyan jogi környezet kialakítására, amely biztosíthatja a közösségi médiaszolgáltatók átláthatóságát. Eredetileg nem lenne dolguk hogy beavatkozzanak társadalmi folyamatokba, választásokba azáltal, hogy ideológiai alapon cenzúrázzák a hozzászólásokat, azonban ha egyszer már megtették akkor el kell fogadniuk a szabályozás szükségességét: átláthatónak kell lenniük és a demokrácia szabályait nekik is be kell tartaniuk.”

Fura egy nép vagyunk…..

Varga bejegyzése alatt tomboltak a közösségioldal-ellenesek. Mit is kerestek ott? Mindegyik nem lehet troll……

“Hajrá! Csak előre a nagyok után! (Kína,Oroszország,Törökország..)”

“Judit ez szuper, nagyon rájuk fér már!!! sok sikert hozzá!!”

“Ne legyenek az országban törvényen kívüli vagy törvény fölött álló médiaszolgáltatók. Nem tetszik, hogy megismerhetetlen saját törvényeket alkotnak és alkalmaznak.”

“TELJESEN IGAZA VAN Varga Judit IGAZSÁG ÜGYI MINISZTER ASZONYNAK GRATULA ÉRTE ÉS JÓ MUNKÁT KÍVÁNOK MINDENKINEK GRATULA”

Egy ironikus kivétel…

“Hajrá Judit! Magyar embernek magyar cenzúrát!!! Ha mégse sikerülne meggyőzni az ármánykodó nemzetközi libsi médiát a cenzúra, esetleg öncenzúra bevezetéséről, akkor javaslom, hogy Mészáros Lőrinc tegyen egy visszautasíthatatlan ajánlatot a Facebookra, a CNN-re meg a Googlere MKB / MFB / Eximbank hitelből, és akkor végre ezektől a médiumoktol is ugyanazt a kiegyensúlyozott tájékoztatást kaphatjuk majd mint a 888.hu-tol meg a Magyar Nemzettől. Ha nem sikerülne kontrollt venni, akkor annyit mindenképpen kellene, hogy Bayer Zsoltot be tudjak nyomni ezen cégek igazgatóságába…”

Egy hozzászólás itt: “Varga Judit “igazér” Facebook-oldalán izmozott a Facebookkal! – Magyar embernek, magyar cenzúrát

  • 2019.08.12 - 08:12
    Közvetlen hivatkozás

    Varga Judit Orbán engedély nélkül még a WC-re sem mehet ki,de ez nem b aj.Az a lényeg,hogy elégedett legyen elfogadható fizetésével.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük