Sorting by

×

Varga Judit jött-ment! Összesen két percet töltött a Kormányinfón

A Schadl-Völner botrány kirobbanása óta szinte lehetetlen küldetésnek tűnik elérni Magyarország igazságügyi miniszterét, azt a Varga Juditot, akinek helyettese a rendőrségi nyomozás szerint 83 millió forintot vett át a Végrehajtó Kar elnökétől.

“Vendégszereplés…”

Ezért is volt meglepő, amikor szerdán, a rendkívüli Kormányinfó kezdete előtt néhány órával megérkezett a sajtómeghívó, amiből kiderült, Varga Judit is ott lesz a helyszínen. Az igazságügyi miniszter jelenléte teljes mértékben indokolt volt, hiszen szerdán reggel az Európai Unió Bírósága visszautasította a magyar és a lengyel kormány keresetét, és ezzel kimondta, hogy jogszerű az úgynevezett feltételességi mechanizmusról szóló rendelet, amelynek következtében az EU-s kifizetések részben vagy egészben leállhatnak.

A miniszterasszony erre egy Facebook-posztban reagált, amelyben azt írta, politikai ítéletet hozott az Unió Bírósága, és szerinte nem is a korrupciós kérdések miatt határozott így a Bíróság, hanem a nyáron elfogadott gyermekvédelmi törvény miatt. Néhány mondatos Facebook-posztját a Kormányinfón sem egészítette ki sokkal, bár ideje sem volt rá, hiszen

Varga Judit mindössze kettő percet és harminc másodpercet töltött el a tájékoztatási fórumon

Ebben még azért hozzátette, hogy ahogy korábban a migráció ügyében, úgy a gyermekvédelmi kérdésben is csak évekkel később fog kiderülni, hogy Magyarországnak igaza volt. Egyúttal megjegyezte, nagyon nehéz téma a gyermekvédelem kérdése, ezért a magyar emberekre bízzák a döntést –mondta, utalva ezzel az április 3-ai, a választásokkal egy napon tartandó népszavazásra. Véleménye szerint ennek eredményét Brüsszelnek el kell fogadnia, a magyar kormány pedig továbbra is kiáll a gyermekvédelmi törvény mellett.

 

Varga Judit jött-ment! Összesen két percet töltött a Kormányinfón

átver

Egy hozzászólás itt: “Varga Judit jött-ment! Összesen két percet töltött a Kormányinfón

  • 2022.02.16 - 13:47
    Közvetlen hivatkozás

    Mivel nem volt mondanivalója mit tehetett volna? várta volna meg hogy kellemetlen kérdésekkel ostromolják!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.