Varga Judit nagyot koppant Brüsszelben, de dekázik tovább az orbáni úton

Varga Judit, a magyar igazságügyér felgyűrte jólszabott blúzujját és nagy garral ráröpült Timmermansra, akit főnöke jóelőre ráhangolt a magyarok harcmodorára, félreértés ne essék, nem a tárgyalóra, mert az nem nagyon van. 

Az a fránya 7. cikkely

Az igazságügyi miniszter a 7. cikkelyes eljárásról érdeklődött az Európai Bizottság első alelnökénél, a jelek szerint hiába.

Varga igazságügyi miniszter azért kezdeményezett találkozót Frans Timmermans-szal, az Európai Bizottság első alelnökével, hogy áttekintsék a Magyarországgal szemben elindított 7. cikkelyes eljárás soron következő lépéseit

– közölte a Népszava kérdésére Natasha Bertaud bizottsági szóvivő. Mint az ATV beszámolt róla, a találkozó hétfőn Brüsszelben volt.

Ahol nem számít, ki tud klimpírozni.

 

A tagállamok minisztereiből álló EU Tanács szeptember 16-án meghallgatást tart a a jogállam és a demokrácia magyarországi helyzetéről. A jelek szerint Varga Judit információkat kért a bizottság alelnöktől az előkészület alatt álló ülés részleteiről.

„A találkozón Frans Timmermans világossá tette, hogy a tartalmi kérdéseket magán a meghallgatáson fogják megvitatni a résztvevők”

– közölte a szóvivő.

Hozzátette:

az alelnök megerősítette azt is, hogy az Európai Bizottság kérésre kész minden információt átadni a Tanácsnak, amely egyedül illetékes a meghallgatás megszervezésére.

Magyarországgal szemben tavaly szeptemberben kezdődött el a 7. cikkelyes eljárás,

amelynek első szakaszában az uniós miniszterek rendszeres párbeszédet folytatnak a magyarországi jogállam helyzetét bíráló, és folyamatot elindító európai parlamenti jelentésben foglaltakról. Az eljárás következő állomása a meghallgatás lesz, amelyet a soros finn EU-elnökség kezdeményezésére tűznek napirendre. A tanácsi üléseken Frans Timmermans képviseli az Európai Bizottságot.

Forrás: nepszava.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük